Archieven

Dit bericht is 1080 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Ernst Dijkman, eigenaar van Jumbo De Olm en zijn team zijn de komende dagen uitgedost in historische kledij. Aanleiding is de start van de actie ‘Krimpen aan den IJssel, vroeger en nu’ waarbij de klanten plaatjes kunnen sparen, die zij kunnen inplakken in een fraai vormgegeven boek over tal van plaatsen en gebeurtenissen binnen de IJsselgemeente.

De 174 verschillende foto’s zijn voor het merendeel afkomstig uit het beeldarchief van de Historische Kring Krimpen. De vereniging stelde bovendien de teksten samen die in het boek uitleg geven over hetgeen op de plaatjes is te zien. Daaronder zijn foto’s van eeuwenoude locaties, maar ook meer recente onderwerpen, zoals de renovatie van de grote kruising in de afgelopen jaren, passeren de revue.

“We organiseren deze actie net als vorige keer samen met de collega’s van Jumbo De Korf” vertelt de heer Dijkman. “Ook bij Arnold en Nico de Jongste ontvangen de klanten bij iedere tien euro aan boodschappen een setje van drie plaatjes en als zij meer dan 25 euro besteden krijgen zij het boek daar ook gratis.” De actie loopt in beide filialen tot en met 7 maart. “Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een soortgelijke actie en dat leidde er zelfs toe dat we een ruibeurs organiseerden zodat klanten hun dubbele plaatjes konden ruilen voor nog ontbrekende exemplaren in hun collectie. Een groot succes, dus een vervolg kon niet uitblijven.”

Tekst gaat verder onder foto

Filmpje
Om de actie onder de aandacht van hun volgers te brengen namen de filiaalleiders een zwart-witfilmpje op waarin zij in hun historische kostuums op hun bakfietsen boodschappen bezorgen bij hun klanten. Boodschappen thuis laten bezorgen is beslist niet nieuw, wilden zij er maar mee zeggen. Dat deden de kleine kruideniers en grootgrutters ook al voor het online tijdperk. Een hilarisch filmpje dat te zien is op de facebookpagina’s van beide Jumbo’s.

Bij de Jumbo’s staat de komende dagen en weken alles in het teken van de lokale geschiedenis. Alleen de prijzen van de artikelen doen niet mee, die zijn en blijven gewoon van deze tijd.

 

Dit bericht is 1080 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Jumbo De Olm trapt actie af in historische kledij

  • Is het niet leuk om er een boek van te maken? Ik weet dat mijn opa en oma op één van de foto’s staan. De kruidenierswinkel van Stolk in de Stormpolder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief