Archieven

Dit bericht is 776 keer gelezen

Communicatie-adviseur Machteld van Roest

Communicatieadviseur Machteld van Roest

SCHOONHOVEN – Maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, lijkt nog ver weg. Toch is de organisatie van de ‘Nationale Zilverdag’ al druk bezig om een feestelijk programma samen te stellen. Het is namelijk de 35ste editie van dit jaarlijkse evenement. Nieuw in het programma is de ‘Junior Challenge’, waarbij kinderen worden uitgedaagd om een feestelijk sieraad te maken.

De Junior Challenge is voortgekomen uit de ‘Silver-Challenge’. Al enige jaren tonen talenten hun topstukken op een expositie in de Hoge Vierschaar. Vorig jaar was Anne Middelkoop-Herens winnares met haar inzending ‘Mother Nature’s Son’. “Dit jaar is het nu ook voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar mogelijk om mee te doen”, vertelt Machteld van Roest in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “De opdracht is om een feestsieraad  op schaal te maken, materiaalkeuze is vrij.”

Beoordeling van de ingezonden stukken gebeurt door een jury die bestaat uit goud- en zilversmeden. Iedere deelnemer ontvangt een prijs! Er is bovendien in twee leeftijdsklassen (7 t/m 11 en 12 t/m 15 jaar) een hoofdprijs te winnen in de vorm van een cadeaubon met een waarde van vijftig euro. Opgeven kan via www.zilverdag.nl/junior-challenge.

Machteld verzorgt sinds twee jaar alle communicatie met betrekking tot de zilveractiviteiten. “Mijn man Corné was al een paar jaar betrokken betrokken bij de Zilverdag. Op een gegeven moment zochten ze een nieuw persoon voor de communicatie. Zo zijn ze bij mij terecht gekomen”, geeft Machteld aan. “Ik werk al zo’n tien jaar op de communicatieafdeling van de Hoge School in Ede.  Belangrijk is dat je een groot netwerk hebt en dat je goed kunt schrijven.”

Het programma van de komende Nationale Zilverdag bevat een aantal nieuwe activiteiten. “De stad zal extra mooi versierd worden. De route is ook iets gewijzigd. In de Lopikerstraat zal meer ruimte zijn voor horeca. Er komen kramen op de Oude Haven aan de kant van het Zilvermuseum. Dat loopt dan door naar het park waar overdag verschillende concerten zullen worden gegeven.” Uiteraard is de communicatieadviseur zelf ook enthousiast over het evenement: “Ik vind het ontzettend leuk om zo de wereld van het zilver te ontdekken. Veel mensen die houden van hun vak. En het is eigenlijk heel uniek”,  nodigt Machteld uit.

Machteld van Roest is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard. 

‘Mother Nature’s Son’ van Anne Middelkoop-Herens

‘Mother Nature’s Son’ van Anne Middelkoop-Herens

Dit bericht is 776 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief