Archieven

Dit bericht is 730 keer gelezen

KRIMPENWAARD- Jorris Hoste uit Krimpen aan den IJssel is de nieuwe polderdichter. Hij neemt het stokje over van Teus Stouthart. De Krimpenerwaard heeft sinds 2007 haar eigen polderdichter. Elke twee jaar wordt er een nieuwe gekozen. Donderdagavond vond deze verkiezing voor de achtste keer plaats.

De polderdichter dicht over zaken die onze gemeente aangaan en laat bij verschillende gebeurtenissen van zich horen. De politiek, het landschap of het dagelijks leven in de polder zal hij/zij op een poëtische wijze voordragen.

De verkiezingsavond vond donderdagavond plaats in het Grand Café van Theater Concordia.
De deelnemende dichters, Isabel Madelief, Alje Bosma, Joop van Dommelen, Jorris Hoste en Daniel Kelder droegen elk drie gedichten voor.

Unaniem gekozen
De jury werd gevormd door: Hanneke Leroux (oud stadsdichter Gouda), Cindy Snoeck (polderdichter Krimpenerwaard 2012-2013) en Isabella Dijkgraaf (beleidsmedewerker gemeente Krimpenerwaard)
De jury heeft er op gelet dat de nieuwe polderdichter op een eigen dichterlijke manier beschrijft wat hem raakt in het landschap, de dagelijkse dingen of in de politiek in de polder.

Er is unaniem gekozen voor Jorris Hoste uit Krimpen aan den IJssel. De jury vond het heel knap dat hij met weinig woorden veel kan zeggen en het geluid van de polder echt bij ze binnen bracht. Ook de actualiteit, een heel gevoelig onderwerp ‘het knotten van de wilgen’ zonder oordeel te brengen. Dat laatste zinnetje ,,dat doe je niet zomaar”

Minimaal vijf keer per jaar zal de polderdichter een nieuw gedicht schrijven en voordragen bij een publieke bijeenkomst. De gedichten worden gepubliceerd op de Facebookpagina Polderdichter Krimpenerwaard.

Foto’s: Janet de Graas

 

Dit bericht is 730 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Jury kiest unaniem voor Jorris Hoste als de nieuwe polderdichter (foto’s)

  • Mooie berichtgeving over de drukbezochte verkiezingsavond en de nieuw gekozen Polderdichter. Toch een kleine aanvulling: de polderdichter dicht niet alleen over zaken die ònze gemeente aangaan, maar ook over de gemeente Krimpen aan de IJssel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief