Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 4087 keer gelezen

LEKKERKERK – Kaasboerderij Speksnijder aan de Tiendweg West 28b opende dinsdagochtend voor het eerst de deuren van de nieuwe winkel die naast de boerderij is verrezen.

Moeder Nel Speksnijder verkocht de door haar gemaakte kazen vanachter een toonbank in de bijkeuken, zoon Jan en zijn partner Jan Herm besloten tot vernieuwing en bouwden grotendeels eigenhandig een prachtige winkel, die aan de buitenkant oogt als een ouderwetse hooiberg.

Binnen creëerden ze ruim magazijn, waar hun kazen in alle rust kunnen rijpen en daarvoor de winkel die groot genoeg is om er niet alleen zelfgemaakte kaas van de boerderij te verkopen maar ook producten van leveranciers die andere streekproducten maken en verkopen. Denk aan jams, sappen, verse zuivelproducten en zelfs biologische wijnen. Om in dat uitgebreide assortiment te kunnen voorzien heeft Kaasboerderij Speksnijder zich aangesloten bij Landwinkel, een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel.

De officiële opening van de nieuwe winkel staat gepland voor vrijdag 29 oktober om 15.30 uur. Tot die tijd zijn Jan en Jan Herm tussen het melken en kaas maken in ieder geval nog druk met het zetten van de puntjes op de ‘i’. Maar de liefhebbers van kaas en andere lekkernijen kunnen er nu al terecht.

Dit bericht is 4087 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief