Archieven

Dit bericht is 2214 keer gelezen

LEKKERKERK – De onlangs opgerichte Stichting Dorpshuis Lekkerkerk acht de kans om op de plek waar nu partycentrum Amicitia staat een dorpshuis te realiseren haalbaar.

De betrokken partijen KW horeca, de nieuwe eigenaar bouwbedrijf en projectontwikkelaar De Langen & van den Berg en de gemeente Krimpenerwaard staan positief tegenover de plannen om in het hart van de dorpskern een ontmoetingsplaats voor vele Lekkerkerkers te kunnen handhaven.

Het zal er wel een beetje anders uit gaan zien, verwachten de direct betrokkenen. De grote zaal waar sinds mensenheugenis feesten en partijen werden georganiseerd, voorstellingen en uitvoeringen werden gegeven, vergaderingen werden gehouden en de jeugd uit Lekkerkerk en omgeving elkaar generaties lang ontmoette tijdens de legendarische “shopavonden”, maakt waarschijnlijk plaats voor de openbare bibliotheek met daarboven twee woonlagen waar appartementen worden voorzien.

Lunchroom Het Huisje van de Zeeuw, waar mensen met een beperking overdag de bediening verzorgen dankzij de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, blijft zo goed als zeker behouden en er zijn plannen om in het complex een ‘grand café’ te openen. De capaciteit van de muziekzaal wordt vergroot en krijgt een eigen podium.

Het oude Raadhuis, waarin ook verschillende zalen zijn gevestigd, blijft zo goed als zeker behouden. Overigens worden daarin vanaf medio april tijdelijk maximaal dertig vluchtelingen uit Oekraïne ondergebracht.

Kortom, voor plaatselijke verenigingen en andere gebruikers ziet het er naar uit dat er in het nieuwe dorpshuis voldoende mogelijkheden zullen worden gecreëerd om passend onderdak te vinden, activiteiten te organiseren en elkaar te kunnen ontmoeten.

Afgelopen maandag was er al een voorlichtingsavond in Amicitia waar direct betrokkenen door het stichtingsbestuur werden bijgepraat en op zaterdag 7 mei staat een manifestatie op het programma waar een breed publiek kennis kan nemen van de plannen. “Vooralsnog worden onze plannen op vele fronten enthousiast ontvangen”, stelde voorzitter Jan van Veen van de Stichting Dorpshuis Lekkerkerk tevreden vast. “Nu is het zaak door te zetten.”

Dit bericht is 2214 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Kans op realisering Dorpshuis Lekkerkerk groeit

  • En dit heeft draagvlak genoeg van de bevolking van Lekkerkerk en de Krimpenerwaard? Wat gaat het de burger kosten? En voor welke doelgroep. Zoals ik het nu zie zijn de gebruikers binnen nu en 7 jaar geen gebruikers meer. Dit door ouderdom. Jonge mensen zitten die op een dorpshuis te wachten. Heel eerlijk NEE. We gaan nu iets instand houden voor oud ondernemer en gebruikers voor korte termijn!!! Gewoon realiteit zien en hier geen overheids geld meer in steken. Getuig van een hele erge korte termijn gedachten waarin een aantal personen sterk hun eigen belang voor ogen hebben. En niet het belang van de portemonnee van onze gemeente, en dus de bewoners van de Krimpenerwaard!!!

    • Beste Dirk, ga eens praten met de initiatiefnemers om te weten wat er gaat gebeuren in ons gemeenschapshuis en hoeveel dit onze gemeenschap gaat kosten.

  • GEWELDIG initiatief! Vooral de combi van bibliotheek met het geven van cursussen voor oud EN jong, tonen van kunst uit de waard, taallessen nederlands , het verenigingsleven, lekkerkerk door de tijd etc. etc. Wat een geweldige verrijking voor Lekkerkerk EM omgeving!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief