Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2266 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Om een grote toeloop van winkelend publiek te voorkomen past Karwei dit weekeinde een streng deurbeleid toe.

Vorig weekeinde beschouwden veel Nederlanders een bezoek aan een bouwmarkt nog als een welkom uitje tussen al dat thuiszitten door. Dat leidde tot lange rijen en overvolle winkels, waarin het nauwelijks nog mogelijk was anderhalve meter afstand van elkaar te houden. “Dat willen we niet meer”, besloot Karwei en stelde een paar strikte regels in die bij de ingang worden gehandhaafd.

Zo mag er vanuit een auto op de parkeerplaats nog maar één persoon naar binnen. De overige inzittenden moeten in de auto blijven of buiten wachten tot de boodschappen zijn gedaan. Voor fietsers die samen komen geldt hetzelfde. Gezellig samen winkelen en rondsnuffelen is er even niet bij. Binnen wordt streng gecontroleerd op het houden van afstand tussen het winkelend publiek onderling en tussen klanten en medewerkers. Contant betalen is tot nader orde niet meer mogelijk.

Bij de ingang staat een beveiliger die er op toeziet dat de mensen zich aan de regels houden. Over het algemeen kan hij wel op begrip rekenen, maar soms ontstaat een onaangename discussie. “Zo-even kwam een echtpaar langs dat samen verf wilde gaan uitzoeken, maar dat kon ik niet toestaan.” De man van het stel raakte behoorlijk geïrriteerd en beloofde dan maar met twee auto’s terug te komen. “Want dan mogen we dus wel naar binnen.” Een creatieve oplossing, maar natuurlijk niet de bedoeling.

Kennelijk beseft nog altijd niet iedereen dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen om de verspreiding van het virus in te dammen. Sommigen vinden het eigen belang nog steeds voornamer dan het algemeen belang. Jammer!

Dit bericht is 2266 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief