Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 843 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/LEKKERKERK – De kerken H. Maria Koningin (De Bron) in Krimpen en de H. Jozef in Lekkerkerk blijven gesloten tot 19 januari. Dit besluit is genomen door het pastoraal team en het parochiebestuur.

Het besluit is een aanvulling op het besluit van de Nederlandse bisschoppen. De lockdown geldt niet alleen met Kerst, maar ook op alle dagen in die periode.

“Team en bestuur zijn zich bewust van het grondrecht van vrijheid van godsdienst. Het openhouden van de kerken brengt risico’s met zich mee van besmetting nu de besmettingsgraad onrustbarend toeneemt”, meldt Ruud Engelenberg namens de Sint Christoffelparochie waar de twee kerken onder vallen. “Het team acht het niet verantwoord om parochianen, kerkbezoekers en vrijwilligers, aan dit gevaar bloot te stellen. Team en bestuur brengen met dit besluit voorts tot uitdrukking solidair te zijn met de rest van de samenleving die ‘op slot’ zit.”

Wel blijven de kerklocaties – zoals tijdens de eerdere lockdown – bereikbaar voor pastorale zorg. De bereikbaarheid is vermeld op de website van de parochie: www.christoffelparochie.nl.

Dit bericht is 843 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief