Archieven

Dit bericht is 1368 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Overal in de gemeente is de jeugd druk bezig geweest met het ophalen van kerstbomen. De inzameling door Niek, Noa, Rik, Ruben en Wessel sprong eruit. Voor de Stichting ALS Nederland hebben ze dagenlang de wijken doorkruist. Het leverde een prachtig eindresultaat op van 450,- euro.

“Twee jaar geleden hebben de kinderen voor het eerst bomen opgehaald. De hele achtertuin lag van voor tot achter vol”, lacht Miranda Boer – Kok. Ze is de moeder van Niek en heeft in weer en wind meegeholpen. Via een familielid is na de jaarwisseling het terrein van de brandweer ter beschikking gesteld. Dit scheelde aanzienlijk wat bomen in de eigen achtertuinen.

Vier het Leven
De actie is door Miranda aangejaagd met een bericht op social media. Vervolgens is dit door verschillende media opgepikt. De spierziekte ALS werd twee jaar geleden geconstateerd bij Schoonhovenaar Erik de Ruiter. “Dit sloeg in als een bom bij ons”, vertelt Miranda. “Daarom zijn we al anderhalf jaar bezig om geld in te zamelen voor dit goede doel.”

De vrouw van Erik heeft samen met haar zus de stichting ‘Vier het Leven‘ opgericht. Ze verkopen voor ALS Nederland allerlei artikelen en organiseren acties zoals oliebollen bakken. Afgelopen oudejaarsdag heeft dat 200,- euro opgebracht.” Ruim twee maanden geleden is Erik overleden aan deze spierziekte.

Giften
Het is Niek Boer (13) die het idee opperde om kerstbomen in te zamelen en de opbrengst te doneren. De reacties waren overweldigend. Op een gegeven moment moest Miranda zelfs een ‘bomenstop’ afroepen. In totaal zijn er 215 bomen opgehaald. Per exemplaar gaf de Gemeente Krimpenerwaard 0,50 cent. Dit maakte een opbrengst van 107,50 euro.

Het bedrag is aangevuld tot 450,- euro door de vele giften die de kinderen mochten ontvangen. Miranda: “aan huis kwam een meneer met een bus kaneelkruiden. Deze zat boordevol twee euro munten, speciaal voor de kerstbomenactie. Fantastisch toch?”

Het totaalbedrag van 650,- wordt via Vier het Leven overgemaakt aan de Stichting ALS. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

Dit bericht is 1368 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief