Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1669 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Enige weken geleden namen Elfri en Jim van Lomwel het initiatief om een kerstkaartenactie te starten. Bedoeld voor ouderen en mensen die zorgbehoevend zijn. Dit idee werd eveneens omarmd door een groot aantal winkeliers. Het resultaat is ruim duizend kaarten met persoonlijke groeten en wensen.

“In onze zaak ‘Olifantje in het Bos’ hadden wij een doos neergezet waarin de mensen een kaartje konden doen. Zo zijn we de actie gestart”, vertelde Elfri in de zaterdagmiddaguitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Deze actie is vervolgens opgepakt door andere ondernemers. Het eindresultaat is een gigantische hoeveelheid kaarten. Complete klassen zijn langs geweest om kaarten en tekeningen te brengen. Het was fantastisch.”

Reacties
De kaarten zijn inmiddels op plaats van bestemming aangekomen. “We kregen hele leuke reacties vanuit de verzorgingstehuizen Borghleen en Bovenberghe, beide in Schoonhoven. De Vierstroom heeft gezorgd dat de kaarten overhandigd zijn aan de cliënten. Niet alleen in Schoonhoven maar ook in Woerden en Zoetermeer”, aldus de kersverse onderneemster. ‘Olifantje in het Bos’ is sinds een paar maanden gevestigd in de Lopikerstraat. Je vindt er duurzaam speelgoed en cadeautjes voor zwangere vrouwen.

Volgend jaar
Het was een ieder vrij om iets te vermelden op de kaart. “Er waren tekeningen gemaakt en gedichten geschreven. Maar ook veel lieve kerstwensen en herinneringen. Het verzoek is al gedaan om dit volgend jaar weer te organiseren. Wellicht pakken we het dan nog iets groters aan”.

Een mooi initiatief dat vele mensen een glimlach op het gezicht heeft gebracht. 

Foto’s: Dilia van Zon

Dit bericht is 1669 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief