Archieven

Dit bericht is 1015 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Deze periode voor Kerst is een mooie tijd om wat voor elkaar te doen. Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) heeft 275 kerstpakketten gebracht bij vluchtelingen en statushouders.

“Zeker ook nu we een grote groep Oekraïners in de Krimpenerwaard huisvesten”, geeft coördinator Helma Graveland aan. “Succesvol is er bij kerken in de Krimpenerwaard aangeklopt om mee te doen als sponsor. Daarom is het mogelijk geweest om grote pakketten samen te stellen. Ook de Plus Rechtuyt in Schoonhoven heeft een financieel steentje bijgedragen.”

In totaal zijn vijftien vrijwilligers op vrijdag 9 december aan het inpakken geslagen. Daarbij kregen ze ondersteuning van burgemeester Pauline Bouvy-Koene en wethouder Irma Bultman. Hierna volgde de logistieke operatie om de pakketten rond te brengen. De meeste zijn uitgedeeld op de ontmoetingsgroepen van KIC en op de gemeentelijke opvanglocaties voor Oekraïners in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Daarnaast is het busje van de dagbesteding Krimpenerwaard ingezet. Hiermee zijn de tassen bezorgd voor Oekraïners in particuliere opvang. KIC ontving veel hartverwarmende reacties.

Dit bericht is 1015 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief