Archieven

Dit bericht is 2198 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wat honden en kattenliefhebbers in onze omgeving allang wisten is nu officieel. Het dierenasiel aan De Noord in Krimpen aan den IJssel heeft het Keurmerk Opvang behaald en is daarmee één van de door de Dierenbescherming geëxploiteerde dierenopvangcentra die voldoen aan de strenge eisen die door de keurende instantie worden gesteld.

Met behulp van een digitaal assessment en een audit op locatie beoordeelde het onafhankelijke onderzoeksbureau Kiwa Verin de gang van zaken in de opvang en kwam tot de conclusie dat de dierenopvang het keurmerk verdient.

Tijdens het onderzoek werd onder meer gekeken naar huisvesting, hygiëne, de bedrijfsvoering, de professionaliteit van de medewerkers, de kwaliteit en de liefdevolle omgang met de gasten in het asiel. “Allemaal dikke voldoendes”, concludeerde Kiwa Verin en dat stemde William van de Wetering, regiomanager Zuid-West van de Dierenbescherming, meer dan tevreden. Hij is in zijn werkgebied verantwoordelijk voor acht opvangcentra en evenzoveel dierenambulances en streeft naar optimale kwaliteit. “De meeste honden en katten die hier terechtkomen wonen hier maar tijdelijk en we doen ons uiterste best om ze in die periode een gelukkige tijd te bezorgen.”

Eén van de speerpunten van het opvangcentrum is het zoeken naar een match tussen het dier en een mogelijke nieuwe eigenaar. Van iedere kat of hond wordt na observatie een profiel opgemaakt dat moet passen bij de omstandigheden die het beoogde baasje of bazinnetje kan bieden. “Een kat die van rust houdt plaatsen we beslist niet in een gezin met jonge kinderen”, om een voorbeeld te noemen. Is er geen match, dan gaat de overdracht gewoon niet door.

Locatiebeheerder Peter Vriens toonde zich eveneens een gelukkig mens met het behalen van het keurmerk. “Beslist niet alleen mijn verdienste”, benadrukte hij stellig. “Het zijn vooral de vaste medewerkers en de vrijwilligers die de pluim verdienen die we vandaag hebben gekregen. Zij werken dagelijks met de dieren en doen er alles aan om het hen zoveel mogelijk naar de zin te maken.”

Samen met wethouder John Janson van de gemeente Krimpen aan den IJssel schroefde Vriens het bordje aan de gevel van het dierenasiel waardoor iedere passant kan zien dat de instelling het predicaat Keurmerk Opvang in handen heeft. Zelfs hond Pip was er van onder de indruk en wilde het bord wel even van dichtbij besnuffelen. Janson – “Ik word ook wel als wethouder dieren aangeduid” – complimenteerde de Dierenbescherming als geheel en de lokale dierenopvang in het bijzonder met het behaalde resultaat. “Burgemeester en wethouders zijn bijzonder verheugd dat de zorg voor hulpbehoevende viervoeters in onze gemeente zo goed is geregeld.”

Met koffie en gebak vierden de wethouder, de vertegenwoordigers van de Dierenbescherming samen met de op dat moment aanwezige medewerkers en vrijwilligers de erkenning die ze verdienen.

Dit bericht is 2198 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief