Archieven

Dit bericht is 1283 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De afdeling Krimpenerwaard is een van de tientallen afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die hebben besloten om op 17 januari weer open te gaan. Dat liet voorzitter Anton de Wilde zaterdagochtend weten op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

“De maat is vol. Zeker gezien wat er afgelopen week gebeurd is tijdens Black Friday in winkelcentra en bouwmarkten. Volstrekte willekeur in coronamaatregelen. De horeca blijft dicht, maar deze drukte kan wel…”

Het initiatief voor de heropening komt van de afdeling Breda van KHN. Het bestuur van de afdeling Krimpenerwaard heeft besloten om zich aan te sluiten bij dit actieplan. “Uiteraard is iedereen vrij om hier een keus in te maken, maar wij als bestuur formeren ons niet langer achter het landelijke beleid van de overheid. Want de nood is hoog.”

Het gemeentebestuur van Krimpenerwaard is per brief op de hoogte gebracht van het besluit van de horeca-afdeling Krimpenerwaard, maar De Wilde heeft tot op heden nog reactie terug ontvangen. “Ik ben benieuwd hoe zij er in staan. Er zijn verschillende regio’s en afdelingen waar het college pal achter het handelen van horeca-ondernemers staat. We hebben dan ook goede hoop dat het college van Krimpenerwaard zich achter ons standpunt schaart.”

De Wilde benadrukt dat aangesloten ondernemers hun deuren uiteraard weer openen volgens de protocollen die door KHN in een eerder stadium zijn gemaakt en door de overheid zijn goedgekeurd. Maatwerk, waarbij rekening is gehouden met iedere bedrijfsvorm binnen de branche. “Wij openen onze deuren veilig en verantwoord en daar staan we honderd procent achter. We laten niet direct drommen mensen binnen, maar zullen dit strikt reguleren door een streng deurbeleid te voeren.” Volgens hem draagt dit ook bij aan het inperken van thuisbijeenkomsten, waarbij nog steeds veel coronabesmettingen plaatsvinden. “De horeca beschikt natuurlijk over veel meer vierkante meters, dan in de gemiddelde thuissituatie. Dat geldt ook voor alcoholgebruik. In de thuissituatie en op straat is dit lastig in de gaten te houden, in de horeca is dit veel beter in de hand te houden.”

Volgens De Wilde kan er veel meer dan de overheid nu stelt. “Rutte stelt dat in heel Europa de horeca dicht is, dus hier ook. Zonder verdere onderbouwing en dat steekt de horeca enorm. Geen perspectief met een minimale financiële handreiking. We weten totaal niet waar we aan toe zijn. Duurt het nog twee weken? Twee maanden? Als je tenminste weet wanneer we weer open kunnen, dan kun je ergens naar toe werken.”

Luister hieronder het gesprek terug met Anton de Wilde.

Anton de Wilde     

Dit bericht is 1283 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief