Archieven

Dit bericht is 741 keer gelezen

BERGAMBACHT – Muziekvereniging Excelsior viert komende twaalf maanden uitbundig het 125-jarig jubileum.  De aftrap is op  zaterdag 12 november met het jaarlijkse najaarsconcert.

De feestcommissie heeft inmiddels een informatief en mooi vormgegeven jubileummagazine opgeleverd. De titel ‘Kick Off 125’ is het startsein van het jubileumjaar met tal van activiteiten. In een stukje beschreven historie is te lezen dat de vereniging van oorsprong opgericht is als strijkorkestje;  een ‘petit-symfonie orkest’ met viool, dwarsfluit en klarinet. Al vrij snel transformeerde het naar een harmonie om uiteindelijk in de jaren vijftig als fanfare verder te gaan. Nog altijd is Excelsior een springlevende club met een jeugdopleiding, Melody Percussion Band en fanfareorkest.

Met de tijd mee
“Aanleiding om de vereniging op te richten was ongetwijfeld het enthousiasme om muziek te maken”, licht voorzitter Kees Bakker toe in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Een maand na de oprichting is het eerste concert gegeven. Dat was gewoon bij iemand thuis in de huiskamer. Muziek maken van toen is totaal niet te vergelijken met nu.” Bakker benadrukt dat het belangrijk is om met je tijd mee te gaan. “We proberen zoveel mogelijk de jeugd erbij te betrekken. Die groep is voor ons belangrijk, zeker in het aankomende feestjaar.”

Jubileumactiviteiten
De finale van het jubileum is zaterdag 11 november 2023. Over de invulling van deze avond is nu nog niets bekend, maar dat het een klapper gaat worden, “dat staat als een paal boven water”, weet Kees. Enthousiast somt hij een aantal activiteiten op die op stapel staan. “Voor de schooljeugd volgt een Play-inn waar iedereen zich voor kan inschrijven. In maart komt er een 24-uurs muziekmarathon, een maand later is er een concert met Concordia Krimpen a/d IJssel en Tavenu Schoonhoven. Terug van weggeweest is het Kapellefestival in september”, geeft hij met pretoogjes aan.

Aftrap
Voor nu maken de muzikanten zich op voor het najaarsconcert op zaterdag 12 november, de aftrap van het feestjaar. “We bouwen de Waard weer om tot grote concertzaal”, blikt Kees alvast vooruit op aanstaande zaterdagavond. “Er komt een groot podium met professioneel licht en geluid. In tegenstelling tot voorgaande jaren is niet gekozen voor een bepaald thema. Er wordt een breed, gevarieerd programma gebracht door de verschillende geledingen.” Muzikaal gezien ziet de voorzitter uit naar de Walt Disney medley en Abba’s Mama Mia. Excelsior rekent op ongeveer 500 bezoekers.

Kaarten
Het najaarsconcert ‘Kick Off 125’ wordt gehouden in de Waard in Bergambacht. Aanvang 19.30 uur. De entree bedraagt 12,00 euro per persoon, donateurs 6,00 euro. Zie ook de website www.excelsiorbergambacht.nl.

Dit bericht is 741 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief