Archieven

Dit bericht is 1651 keer gelezen

HAASTRECHT – Pascal de Mol (28) runt samen met zijn vriendin Alicia (22) in Haastrecht een gezinshuis. Een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor jongeren, in een normale leefomgeving.

De ‘gezinsouders’ vormen de vaste basis en bieden professionele begeleiding. Naast het gezinshuis werkt Pascal nog 1 á 2 dagen als zzp’er bij Onderwijs Wijzer, dit is een dagbesteding voor kinderen en jongeren die problemen hebben op een of meerdere vlakken. Hij verzorgt daar ook diverse sportieve activiteiten.

Pascal: “Op mijn veertiende ben ik begonnen met het beoefenen van verschillende vechtsporten en heb daar ook les in gegeven. Dit heeft me veel discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen gegeven. Ik heb meerdere sport gerelateerde cursussen afgerond om zo mijn kennis te vergroten, onlangs nog de cursus Top Trainer A van Overload.”

Sinds februari van dit jaar verzorgen Pascal en Alicia kickbokslessen in Haastrecht, onder de naam ‘Kickboxing Haastrecht. Begonnen met een uur in de week, werd dit al snel uitgebreid naar drie uur. Twee keer in de week een jeugdles (8-14 jaar) en een les voor vijftien jaar en ouder (ook volwassenen).

Deze lessen worden nu in de aula van de basisscholen in Haastrecht gegeven. Door de vraag naar meer lesuren zijn ze op zoek naar een eigen pand van ongeveer tachtig vierkante meter.

“Er komen ook veel aanvragen voor mensen met een verstandelijke beperking. Omdat we affiniteit hebben met de zorg willen we ons daar zeker voor inzetten”, vertelt Pascal. “Het is belangrijk om voor zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden toegankelijk te zijn, dus ook voor mensen met een beperking, kinderen met diverse problematieken, kinderen die op het speciaal onderwijs zitten etc.”

De lessen die ze willen gaan verzorgen zijn uiteraard kickboksen, maar ook reken boksen (speciaal onderwijs), bootcamp, workout of the day (fitness), teambuilding workouts (voor bedrijven) en workshops (voor verenigingen) Om ‘Kickboxing Haastrecht’ de financiële ruimte te geven voor de inrichting van het pand, zijn ze op zoek naar naar sponsoren.

Meer informatie via Facebook, kickboxinghaastrecht@gmail en 06-58800344. Pascal en Alicia zijn ook een crowdfundingactie begonnen waar particulieren en bedrijven die hen willen sponsoren terecht kunnen.

Foto: Janet de Graas.

Dit bericht is 1651 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief