Archief

Dit bericht is 1221 keer gelezen

BERGAMBACHT – Elf kinderen uit groep 6 van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht lanceren een videoclip om kinderen met kanker een hart onder de riem te steken. Tegelijk hopen ze er ook geld mee op te halen voor KiKa, kinderen kankervrij.

De actie volgt op eerdere door muziekdocent Marius Diepenhorst opgezette acties voor het door acute leukemie getroffen meisje Vera (9) uit het beroemde Color Music Children’s Choir uit
Oekraïne, met wie de kinderen via hun schoolkoor contact hebben. Voor haar behandeling werd maar liefst 55.000 euro ingezameld, mede dankzij een benefietoptreden van zanger Danny Vera. “Vera wordt momenteel behandeld tegen leukemie in een Israëlisch ziekenhuis”, laat Diepenhorst weten. “De vooruitzichten zijn gelukkig voorzichtig positief te noemen.”

In de videoclip zingen de kinderen het door Jeroen Schipper (winnaar van de prestigieuze
Willem Wilminkprijs 2019) geschreven lied Ik leen je mijn stem.

De kinderen zingen onder andere: Ik leen je mijn licht, als je zelf even niet stralen kan. Ik leen je mijn stem, als jouw lied even niet klinkt. Diepenhorst: “De kinderen hebben mede door de vriendschap met Vera ontdekt hoe belangrijk het is dat er nog betere behandelingen worden gevonden om kinderen met kanker te genezen.”

Dit bericht is 1221 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief