Archieven

Dit bericht is 1463 keer gelezen

REGIO – Een stoet van bijna veertig vrachtwagens slingert zaterdagmiddag 1 oktober door de streek. De derde editie van de Truckrun Lopik belooft opnieuw een fantastisch feest te worden.

“De route is ditmaal anders dan voorgaande keren”, vertelt Ruud Borst (60). “Bij Polsbroekerdam kan ieder moment een aannemer beginnen met werkzaamheden bij de kruising met de Damweg. Ook de Slangeweg tussen Vlist en Polsbroek is bij het waterknooppunt nu niet toegankelijk voor zoveel vrachtwagens. Dit dwong ons tot het uitstippelen van een andere route.” Borst heeft inmiddels zelf de twee uur durende rit op de fiets afgelegd en is content met de wijziging.

Lokaal feestje
Ruud is eigenaar van Ruud Borst Transport B.V. in Lopik. Met vijfentwintig vrachtwagens vervoeren zij vooral goederen vanuit de havens naar het Ruhrgebied in Duitsland. Vier jaar geleden nam hij samen met broer Tonny het initiatief op om een Truckrun te organiseren. Uitgangspunt is dat het een beheersbaar evenement blijft. “Daarom is het aantal deelnemers op maximaal veertig gesteld. Het moet vooral een lokaal feestje zijn waarbij iedereen elkaar kent.”

Tekst gaat verder onder de foto

Aanmelden
De invulling van chauffeurs en bijrijders kost relatief weinig moeite. “Mijn vrouw Willemien en haar vriendin Janneke hebben contacten gelegd met onder andere Gemiva, Thomashuizen, Both BoerenZorg en Philadelphia in Schoonhoven, Lopik en Cabauw.” Hij benadrukt hierbij dat iedereen, met een verstandelijke beperking, zich mag aanmelden om mee te rijden. Ook deelnemende chauffeurs en vrachtwagens waren in een recordtijd geregeld. “Via de appgroep van de vorige keer was het zo voor elkaar”, glundert Ruud.

Route
Het aanrijden en opstellen van de trucks is tussen 12.00 en 13.00 uur op het Koning Willem Alexanderplein in Lopik. Daarna volgt de inschrijving en het geven van instructies. Burgemeester Laurens de Graaf opent het festijn met een korte toespraak. Tot het startschot treedt DJ ‘The Great Remon’ op. Om 14.00 uur vertrekt de stoet via de Lopikerweg richting Cabauw. Vervolgens wordt door Schoonhoven Noord gereden via de Schreuderstraat, Vlisterweg, Opweg, Beneluxlaan en Rotterdamse weg. Daarna gaat de route over de dijk naar de Rolafweg Zuid om vervolgens te rijden over de N210 naar Benschop, IJsselstein en via Lopikerkapel terug naar Lopik.

Tijdsplanning is dat iedereen om 16.30 uur weer op het plein is. De festiviteiten worden afgesloten met een optreden van het Weteringkoor uit Cabauw.

Zwaaiborden
Komende dagen plaatst de organisatie ‘zwaaiborden’ met daarop de verwachte doorkomsttijd. Zwaaien en kijken om de bijrijders en chauffeurs een onvergetelijke middag te bezorgen.

Dit bericht is 1463 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief