Archieven

Dit bericht is 1546 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De vaste bewoners van kinderboerderij Klein-Boveneind waren woensdag blij verrast dat er ineens weer bezoekers langs hun verblijven liepen. Sinds half december vorig jaar hadden zij alleen hun verzorgers gezien en nu waren daar onverwacht weer peuters en kleuters, oudere kinderen en hun pappa’s en mamma’s of opa’s en oma’s. Een hele drukte in het de afgelopen maanden zo rustige park aan de Boveneindselaan. De meeste dieren lieten zich als vanouds weer geduldig aaien, knuffelen of meevoeren voor een rondje rond de hooiberg.

“Een feestje voor ons allemaal”, constateert Corrie Speksnijder, assistent beheerder en educatief medewerker op de kinderboerderij. Promen, de organisatie die in de regio mensen met een beperking inzet op de arbeidsmarkt, voert sinds 1 januari jongstleden in opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel het beheer over Klein Boveneind en kan haar medewerkers eindelijk volledig inzetten. “Dat vinden zij natuurlijk geweldig”, aldus Corrie.

En dat terwijl het dierenpark nog niet eens helemaal open is. De stallen blijven voorlopig dicht, er zijn nog geen kinderfeestjes, nog geen groepslessen in het educatief centrum en nog geen evenementen. Maar bezoekers kunnen via een vaste looproute in ieder geval wel weer een rondje kinderboerderij doen. “Ik heb vandaag al heel veel bekende, blije gezichten gezien van kinderen die hier soms iedere dag komen.”

Wat op deze eerste dag nog niet helemaal duidelijk bleek was dat mensen die Klein-Boveneind willen bezoeken vooraf een dagdeel moeten reserveren. Dat kan via de website van de kinderboerderij. Omdat niet iedereen dat wist en het maximale bezoekersaantal nog niet was bereikt kon dat vandaag ook ter plekke, waarbij een gezondheidscheck werd gedaan en enkele persoonlijke gegevens moesten worden genoteerd.

Niet iedereen vond dat prettig, maar zo zijn nu éénmaal de door de overheid opgelegde regels. Gelukkig maakten weinig bezoekers bezwaar tegen deze gang van zaken en werd het in de loop van de middag gezellig druk. De kinderen vermaakten zich prima, de volwassenen keken het vertederd aan, de medewerkers hadden er veel lol in en de dieren? Die konden het niet hardop verwoorden maar ze lieten goed merken alle aandacht zeer op prijs te stellen. Kortom, iedereen blij en nu maar hopen dat deze versoepeling blijft of beter nog, verder wordt uitgebreid.

Dit bericht is 1546 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief