Archieven

Dit bericht is 293 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Wil jij alles, maar dan ook écht alles, te weten komen over zilver? Dan is dit je kans. Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven organiseert samen met MuseumJeugdUniversiteit in het voorjaar weer interessante kindercolleges.

Kinderen ontdekken in drie lessen de wereld van zilver. De eerste les, op zondag 16 april, staat in het teken van echt zilver versus nep. Hoe onderscheid je echt van nep? En wat betekenen de keurtekens op het zilver? De tweede les, op zondag 14 mei, gaat over loterijen. Wist je dat loterijen al in de vijftiende eeuw in de Nederlanden werden georganiseerd? En dat zilver er een grote rol in speelde?

Als laatste beleven kinderen op zondag 11 juni de science achter zilver. Samen met de museumdocent doen de kinderen proefjes in het Zilvermuseum. Na drie colleges weten de kinderen alle ins en outs van dit veelzijdige metaal en gaan ze met een certificaat op zak naar huis.

Aanmelden voor de MuseumJeugdUniversiteit kan via de website van het Nederlands Zilvermuseum: www.zilvermuseum.com en kost €22,50 per kind. Er zijn maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Dit bericht is 293 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief