Archieven

Dit bericht is 1401 keer gelezen

HAASTRECHT – Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid werkt met ‘School op Seef’ samen met scholen en gemeenten in Zuid-Holland aan de verkeersveiligheid voor basisschoolkinderen.

Nu de werkzaamheden aan de N228 tussen Gouda en provinciegrens met Utrecht officieel klaar zijn en er veel is gesproken over verkeersveiligheid, was het de beurt aan leerlingen van ‘de Morgenster’ en ‘Pelikaan’ om een speciaal samengesteld panel te bestoken met vragen over de veiliger gemaakte N228.

Het was de bedoeling dat de leerlingen in de aula de vragen aan het panel zouden stellen. Echter in verband met de oplopende coronabesmettingen werd besloten om de persconferentie digitaal plaats te laten vinden.

Het panel, bestaande uit burgemeester Roel Cazemier, wethouder Bert Bening, wijkagent Wessel Janknegt, Emiel Soffers (provincie Zuid-Holland) en Jorn Verwoerd (aannemer Vermeulen Groep), waren te zien en te horen op het digibord in de klassen.

Een leerling uit groep 7 van de Morgenster vroeg aan Wethouder Bert Bening waarom er geen zebrapad is aangelegd bij de sportvelden. Bening legde uit dat de provincie van mening is dat weggebruikers geen zebrapad verwachten op een doorgaande weg en dat het een gevoel van ‘schijnveiligheid’ zal geven.

Een leerling van de Pelikaan uit groep 6 wilde van de burgemeester weten of het klopt dat het vliegtuig ‘de Pelikaan’ van speeltuin ‘De kleine Betuwe’ op de rotonde komt te staan. De burgemeester kon daar nog niet zo veel over kwijt, maar met de kinderen van beide basisscholen heeft hij wel een geheimpje gedeeld. De andere inwoners van Haastrecht zullen wat meer geduld moeten hebben.

Foto’s: Janet de Graas.

Dit bericht is 1401 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief