Archieven

Dit bericht is 4418 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Aan de Haven 23 is deze week ‘Lichtjes aan de Haven’ van start gegaan. “Bewust leven moet voor iedereen bereikbaar zijn”, volgens eigenaresse Kitty de Laet. Ademsessies, yogalessen en mediteren voor beginners zijn voorbeelden van activiteiten die op dat adres gaan plaatsvinden. Ter voorbereiding zijn de afgelopen maanden al regelmatig succesvolle try outs gehouden. 

“Mijn grote wens is om mensen iets mee te geven over bewustzijn”, vertelt Kitty in de sfeervolle ruimte waar we genieten van een wel heel erg goede cappuccino. “Dat is belangrijk”,  knipoogt haar partner Bas. “Alles wat we hier doen en aanbieden, dat moet goed zijn.” Beiden zijn zeer enthousiast over het te bieden concept. “Het was voor ons wel even zoeken hoe we ons zouden profileren naar buiten toe. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om er hier een drempelloos huis van te maken. Zo voelt iedereen zich welkom en kan je iets leren en ervaren over de verruiming van je bewustzijn”, geeft de enthousiaste onderneemster aan.
Zetje
Veel mensen kennen Kitty als badjuffrouw in Bergambacht en Schoonhoven. Daarna is ze tot een paar jaar geleden actief geweest als tekstschrijver. Zo was zij voor het voormalige krantje ‘Het Postiljon’ lange tijd correspondente. Toch kwam steeds vaker het gevoel iets anders te gaan doen. In 2018 heeft ze een reis naar Peru gemaakt, wat het zetje heeft gegeven om een andere weg in te slaan. “Ik wilde echt goed over alles nadenken. Twee weken lang ben ik daar in retraite gegaan om te voelen wat het met mee deed. Vlak daarna kregen we de kans om dit pand te kopen. En toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar.”

Nuchter
Het is geenszins de bedoeling dat het aan de Haven 23 een zweverig gebeuren wordt. Het woord “Lichtjes’ in de naam is dan ook bewust gekozen. “We willen het niet vaag maken maar juist heel nuchter, niet te zwaar. Op een praktische manier laten we zien wat er met je kan gebeuren als je mediteert of aan yoga of rituele ceremonies mee gaat doen. Het moet zeker geen ‘ver van je bed show’ worden”, maakt Kitty duidelijk. “Ik vervul vaak een praktische rol bij de bijeenkomsten. Voor de meeste sessies worden docenten uitgenodigd die de deelnemers op een juiste manier begeleiden.”
Geslaagd
De maatregelen vanwege de corona brengen de komende tijd nog enige beperkingen mee. Desondanks is de nieuwe eigenaresse van het sfeervolle pand positief gestemd.  Zo ziet ze dat er ook veel jonge mensen belangstelling tonen, dus niet alleen de ouderen. Tot slot wil Kitty graag kwijt dat ze veel steun heeft van haar partner Bas. “Ik krijg van hem alle ruimte om dit op te zetten. Zelf heeft hij een vaste baan maar helpt zoveel als hij kan.” Ze benadrukt dat, wat haar betreft, het project geslaagd is. “Al zou ik morgen de deuren weer moeten sluiten, dan is het mij alles waard geweest.”

Kitty de Laet was afgelopen zaterdagmiddag te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Het uitgezonden interview is te beluisteren via onderstaande link. Komende week is zij ook te gast bij ‘De Waard op Straat’. Opnamen vinden plaats op de Stadscamping in Schoonhoven.

 

Dit bericht is 4418 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief