Archieven

Dit bericht is 1630 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De klankbordgroep Jongeren Krimpenerwaard komt met een viertal moties om het openbaar vervoer in de Krimpenerwaard te optimaliseren. Ze staan geagendeerd voor de commissievergadering van 18 januari.

De klankbordgroep pleit in de moties voor het laten rijden van een zuiniger type bus binnen de Krimpenerwaard, het frequenter laten rijden van de bussen, uitbreiding van het dienstrooster met name in de avonduren en een betere busverbinding tussen de kernen binnen de Krimpenerwaard met desnoods nieuwe buslijnen.

“We hebben een enquête over het openbaar vervoer in de Krimpenerwaard op onze social media kanalen geplaatst. Daar hebben zo’n vijftig mensen op gereageerd, met name jongeren. De resultaten daarvan hebben we gebundeld met deze vier moties voor de gemeenteraad als uitkomst” vertelde Joeri Jansen van de klankbordgroep zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “In dit traject hebben we ook gesproken met vervoerder Arriva om te horen hoe het nu werkt en te peilen waar zij mogelijkheden zien. De provincie stelt als opdrachtgever een aantal minimumeisen aan het openbaar vervoer in Zuid-Holland en daar probeert Arriva aan te voldoen.”

De klangbordgroep heeft dit moment gekozen daar eind 2022 de huidige overeenkomst met Arriva afloopt en er een nieuwe overeenkomst met een vervoerder opgemaakt gaat worden.

“Onze eisen zouden overgenomen kunnen worden in een advies aan de provincie, al zijn we ons er van bewust ze een kostenplaatje met zich meebrengen. Het is meer dat wij met deze moties onze stempel willen drukken op hoe het openbaar vervoer ingevuld moet gaan worden. Er ligt nu iets concreets, meer een toekomstdroom, die we uitgewerkt willen zien. Als we daarmee bij de provincie komen is er op termijn wellicht toch wat mogelijk.”

De fracties van VGBK, ChristenUnie en CDA hebben inmiddels hun steun uitgesproken voor hetgeen de jongeren opperen en aangegeven dat ze de wethouder zullen adviseren dit met de provincie te gaan bespreken. Jansen: “We zijn dus al halverwege een meerderheid in de raad.”

Dit bericht is 1630 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief