Archieven

Dit bericht is 739 keer gelezen

vanderklugt1

Toon van der Klugt bij de start van de campagne voor de waterschapsverkiezingen. (Foto: hoogheemraadschap)

KRIMPENERWAARD – Toon van der Klugt (62) wordt de nieuwe dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij volgt Hans Oosters op, die nu Commissaris van de Koning in Utrecht is.
Van der Klugt is al geruime tijd bestuurlijk betrokken bij het waterschap. “Ik voel me zeer vereerd om de functie van dijkgraaf te mogen gaan vervullen”, laat hij weten in een reactie. “Een nieuwe rol voor mij waarbij ik mijn tien jaar werkervaring als loco-dijkgraaf kan inzetten voor de fantastische baan van dijkgraaf in dit dynamische waterschap. Een mooie en spannende uitdaging waar ik naar uitkijk.”
In totaal solliciteerden 27 kandidaten op de vacature van dijkgraaf. De vertrouwenscommissie selecteerde Van der Klugt als meest geschikte kandidaat.
De aanbeveling van het algemeen bestuur wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland. Na instemming wordt het besluit voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Van der Klugt wordt door de minister vervolgens voorgedragen voor de benoeming tot dijkgraaf bij Koninklijk Besluit.
De bedoeling is dat Van der Klugt deze zomer aan de slag gaat als dijkgraaf.

Dit bericht is 739 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief