Archieven

Dit bericht is 1009 keer gelezen

knuffelbeerSCHOONHOVEN – Jong ondernemen voor het goede doel. Dat stond vier leerlingen van het vmbo van het Schoonhovens College voor ogen toen ze bij dit examenonderdeel een kleine beer selecteerden voor de verkoop.

De ‘Sophiabeer’ wordt het knuffelbeest genoemd en daarvan hebben de vierdeklassers van de afdeling Economie & Ondernemen er zestig besteld voor 3,30 euro per exemplaar. De verkoopprijs bedraagt 6,99 euro en dat betekent dat Annette Versluijs, Sanne Vreeken, Luc van Eijk en Job Reichard in het gunstigste geval een brutowinst van 220 euro kunnen opstrijken. “Na aftrek van kosten gaat de helft van dat bedrag naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam”, zegt Annette. “We hebben de directie schriftelijk verzocht om enkele beren aan zieke kinderen te overhandigen. Daar hebben we nog geen antwoord op gehad, maar we vonden het wel een passend begin van onze onderneming.”

Het ‘Sophia’ heeft het verzoek in beraad en inmiddels laten weten dat de Schoonhovense scholieren gratis reclame-uitingen tegemoet kunnen zien. Deze merchandise zou de verkoop van de olijke beer in z’n donkerblauwe, lichtblauwe of groene truitje kunnen bespoedigen.

Dit bericht is 1009 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief