Archieven

Dit bericht is 1136 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De leerlingen van de groepen zeven en acht van basisschool De Rank kwamen woensdagmiddag bijeen voor omgekomen kinderen in Oekraïne.  Rondom een hart van 145 knuffels werden woorden gesproken en stilte in acht genomen ter nagedachtenis.

“In de klas zijn we met het thema ‘Twee keer oorlog’ bezig”, vertelt juf Anne de Bloois. “Vandaag hadden we een les over herdenken. Op welke manier kun je dit doen en wat zie je daarvan terug in Nederland? De kinderen hebben een gedicht geschreven rondom dit thema.”

De gevechten in Oekraïne maken dat de kinderen meer dan ooit met dit onderwerp bezig zijn. Volgens Anne zijn kinderen altijd geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. “Dan hangen ze aan mijn lippen en hebben veel vragen. Nu het zo dichtbij is, zegt het ze nog meer.” De afgelopen twee maanden wordt regelmatig in de klas gesproken over de oorlog in Oost-Europa.

De herdenking bij het ‘knuffelhart’ heeft leerlingen en leerkrachten geraakt. Om 13.00 uur stonden de groepen stil bij de gruwelheden van de oorlog. Juist de dood van onschuldige kinderen bij bombardementen en gevechten benadrukt hoe zinloos dit alles is. Na de woorden van directeur Cootje Heeringa en het plechtig voordragen van het gedicht, is een korte stilte in acht genomen.

Dit bericht is 1136 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief