Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1480 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Veel winkels zijn dicht in deze lockdownperiode. RTV Krimpenerwaard biedt creatieve ondernemers een gratis podium. Vertel welke alternatieven zijn bedacht om producten aan de man te brengen. SlipByJo Lingerie & Fashion is onlangs de ‘kofferverkoop’ gestart.

Drie jaar geleden is de uit Lekkerkerk afkomstige Jolanda Assman  gestart in een pand naast het stadhuis.  Een opleiding voor bloemen gevolgd, administratiewerk gedaan en in de horeca gewerkt. Haar vader had een kapsalon die inmiddels door haar zus is overgenomen. Zelf  had ze niet de ambitie om kapster te worden. “Lingerie vond ik altijd al mooi. Heerlijk om juist klanten op dit gebied te helpen en te adviseren”, maakt  Jolanda Assman duidelijk.  “Ik wilde graag een eigen zaak in een niet overdekt, authentiek winkelcentrum. En de keuze is daarom gevallen op Schoonhoven.  Ruim een jaar geleden ben ik verhuist naar het pand waar ik nu gevestigd ben, Haven 70. Ik was op zoek naar een iets groter pand zodat ik het assortiment verder kon uitbreiden.”

Persoonlijk
Ook Jolanda moet zich in deze lockdownperiode zien te redden. De winkel is immers gesloten. Om toch de klanten te bedienen kwam ze op het idee om de lingerie aan te bieden via de ‘SlipByJo Koffer‘. “Ik ben gaan nadenken wat ik zou kunnen gaan doen, wilde niet bij de pakken neer gaan zitten. In de winkel merkte ik dat niet iedereen het fijn vindt om uit de kleren te gaan om lingerie te passen. Dat maakte dat ik op het idee kwam om setjes met verschillende maten samen te stellen. Het is een koffer op maat die ik persoonlijk bij de klanten breng.”

Blijvertje
Zo kunnen de klanten thuis in hun eigen omgeving de lingerie en kleding passen. De volgende dag wordt de koffer weer opgehaald en kan de klant aangeven of ze wel of niet de spullen kopen. Op deze manier loopt de omzet gestaag door. Mogelijk dat deze vorm van verkoop na de coronacrisis een blijvertje is naast. Jolanda merkt het enthousiasme bij de klanten. “Ze vinden het heerlijk dat het op deze manier kan”, schatert de vrolijke verkoopster. Ze is positief gestemd en vol vertrouwen deze periode door te komen.

Jolanda Assman is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op ons radiokanaal.  Ook een keer op het podium komen? Mail naar redactie@rtvkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 1480 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief