Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 5329 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Zorgcentrum Borchleen in Schoonhoven heeft vrijdagmiddag een ‘Kom op visite-kar’ in gebruik genomen. Een schenking van Rotary Schoonhoven.

Het is een klein, wit karretje met glazen ruiten en een smal deurtje. “Eigenlijk een soort pausmobiel, maar dan zonder auto”, aldus Rotariaan Wietze Wedman (foto links) . Met dit karretje kunnen familie en vrienden weer op bezoek in het verzorgingshuis.

Soms zijn er elders voorzieningen, maar niet iedere bewoner kan door persoonlijke beperkingen van de kamer. Daar biedt dit karretje een oplossing voor. De bezoeker stapt in het hermetisch afgesloten karretje – met luchtzuiveringssysteem – en wordt naar de bewoner op de kamer gebracht.

“Je wordt door het personeel naar binnen geduwd. En als je erg zwaar bent: door twee medewerkers”, aldus Jos Huizinga, voorzitter van Roraty Schoonhoven. “Na 7 weken isolatie c.q. geen contact moet het heel fijn zijn om je geliefden weer te kunnen zien in levende lijve.”

Rotary Schoonhoven probeert ook in deze tijden van corona te helpen waar het kan. Huizinga: “Het jaarthema is ontmoeten en verbinden. Dit initiatief kwam vorige week op ons pad en hebben we direct omgezet in actie.”

Naast de Borchleen heeft ook de zorgcentrum De Bovenberghe in Schoonhoven de beschikking gekregen over een ‘Kom op visite-kar’.

Eerder heeft in het kader van de corona Rotary Schoonhoven de 108 thuiszorgers van de wijkverpleging in de bloementjes gezet als hart onder de riem en de SWOS gesteund bij ‘openbare gymnastiek’. Dit onder het motto: ontmoeten en verbinden.

Dit bericht is 5329 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘Kom op visite-kar’ voor Borchleen en De Bovenberghe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief