Archieven

Dit bericht is 1204 keer gelezen

HAASTRECHT – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag heeft de raad toestemming gegeven voor de mogelijkheid van een tweede brug over de IJssel.

Zij stelt 150.000 euro beschikbaar voor een vervolgonderzoek van een tweede brug die tussen de Steinsedijk en het bedrijventerrein Galgenoord moet komen. De plannen zijn er langer maar kunnen nu nader onderzocht worden. Belangrijke vragen daarbij zijn hoe dit ingepast gaat worden in de omgeving wat verkeersstromen betreft en wat de kosten zijn van zo’n verbinding.

Voorstanders van zijn tweede brug komen vooral uit het centrum van Haastrecht want zij denken dat de verkeersdrukte in het centrum daardoor drastisch afneemt met name het vracht- en landbouwverkeer zal stukken minder worden. Tegenstanders vinden het zonde van het geld en vinden die overlast wel meevallen. Ook vrezen zij dat hun woonomgeving wordt aangetast omdat zij te maken krijgen met meer zwaar verkeer.

Het college van de gemeente Krimpenerwaard vindt het juist beter, omdat het oude centrum door een tweede brug beter beschermd wordt en daardoor ook veel aantrekkelijker wordt.

Dit bericht is 1204 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief