Archieven

Dit bericht is 7977 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Koning Willem-Alexander opent dinsdagochtend 14 januari het jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven. Dit jaar bestaat de school 125 jaar.

Vakschool Schoonhoven is de enige school in Nederland die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus. Zo helpt de school met het in stand houden van het cultureel erfgoed van het goud- en zilverambacht in Schoonhoven en in Nederland.

Inmiddels 125 jaar na de oprichting steunt Vakschool Schoonhoven nog steeds op de pijlers creativiteit, vakmanschap, ondernemerschap en innovatie. Tijdens hun opleiding ontdekken studenten de kracht van hun ambacht en werken zij aan hun eigen creaties. Vakschool Schoonhoven biedt ook bijscholing aan professionals die al werkzaam zijn in het goud- en zilverambacht.

Tijdens een rondleiding krijgt de koning uitleg in diverse vaklokalen over de vier opleidingen. Aansluitend spreekt hij met studenten, docenten en bedrijfsleven over hun ervaringen met Vakschool Schoonhoven.

Foto: RVD – Erwin Olaf.

Dit bericht is 7977 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Koning opent jubileumjaar Vakschool Schoonhoven

 • Grandioos.. Heb zelf 3 jaar op de school gezeten met veel goede herinneringen.
  De opleiding was zeer grondig en een goede basis om in het vak door te gaan.
  Heb respectievelijk 2x 18 jaar bij de grootste juweliers huizen in de wereld (Harry Winston & Graff Diamonds, beide in New York City) gewerkt en was zeker anders verlopen had ik Schoonhoven niet gedaan.

  Om door onze koning het jubileum jaar te laten openen is een bijzonder grote eer!
  Proficiaat aan de staff en alle mdewerkers van de school.

  EEG
  Lissabon, Portugal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief