Archieven

Dit bericht is 1418 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK- De aanvang van de jaarvergadering van de EHBO vereniging in Krimpen aan de Lek verliep iets anders dan in de aan alle negentig leden toegestuurde agenda stond vermeld.

Direct na de opening door voorzitter Philip van Heteren gaf hij het woord aan de inmiddels binnengekomen locoburgemeester Leon de Wit. Die memoreerde dat de inmiddels 73 jaar bestaande plaatselijke afdeling het altijd heeft moeten hebben van vrijwilligers. Bevlogen vrijwilligers, wel te verstaan. Mensen uit de lokale gemeenschap die altijd klaarstaan om in nood verkerende medemensen bij te staan, maar ook actief willen bijdragen aan de organisatie van alle activiteiten en evenementen binnen hun vereniging.

“Zo iemand is Ria van Limborgh” wist de locoburgemeester en hij vroeg haar naar voren te komen. Ria is 25 jaar lid en wordt ook wel de “moeder van de vereniging” genoemd. Zo iemand die er altijd is als er wat moet worden gedaan. Zo is ze bijvoorbeeld altijd aanwezig bij de lesavonden die de EHBO voor haar leden organiseert, ze verzorgt er de materialen, de organisatie, zet zo nu en dan de koffie en geeft ook weleens een gastles.

Koninklijke interruptie
Tijdens evenementen in het dorp staat zij regelmatig klaar om bij calamiteiten handelend op te kunnen treden. En naast al die uren die ze aan de EHBO besteedt was en is ze ook nog eens mantelzorger voor naaste familieleden en andere hulp vragenden in haar directe omgeving.

“Het doet mij dan ook veel plezier u te kunnen melden dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau” sprak de heer De Wit, waarna hij de bijbehorende versierselen opspeldde. Een mooi moment.

Na deze Koninklijke interruptie nam voorzitter Van Heteren het heft weer in handen en gaf het woord aan Sjaan Houweling die ook al sinds 1993 deel uitmaakt van het bestuur en onder meer het schrijven van de jaarverslagen voor haar rekening nam. Zonder computer want dat is aan haar niet besteed. Uit haar eigen werk las Sjaan de verslagen van de afgelopen twee jaren voor omdat er vanwege corona sinds 2019 geen jaarvergadering had plaatsgevonden. En hoewel ook bij de EHBO verschillende activiteiten moesten worden geschrapt, had ze toch genoeg te melden..

In het zonnetje gezet
Na bijna 30 jaar lid te zijn geweest van het bestuur vindt Sjaan het welletjes. Ze treedt af als bestuurslid maar blijft wel actief lid van de vereniging. En dat is maar goed ook want ze is al jaren een talentvolle lotuspatiënt waar cursisten levensecht mee kunnen oefenen. “We hopen dat ze dat nog lang blijft doen” aldus Philip van Heteren.

Die vervolgens zelf in het zonnetje werd gezet omdat hij sinds 2004 de voorzittershamer hanteerde. “Hij heeft de vereniging naar een hoger niveau gebracht, denkt niet in problemen maar in oplossingen en steekt zelf ook graag de handen uit de mouwen als het bijvoorbeeld gaat om het verzorgen van lessen” sprak één van zijn medebestuursleden waarderend. Ook hem viel een fraaie ruiker ten deel. Hij heeft zich niet voor een nieuwe periode als voorzitter beschikbaar gesteld maar ook hij blijft actief binnen de vereniging.

Na de pauze ging de EHBO vereniging over tot de orde van de dag en trakteerde een vertegenwoordigster van de Hersenstichting de aanwezigen op een lezing over hersenletsel en de gevolgen daarvan.

Dit bericht is 1418 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief