Archieven

Dit bericht is 980 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier heeft dinsdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan Willem van der Ham. Hij stopte afgelopen maand als raadslid en fractievoorzitter van de SGP. Van der Ham (49) heeft 22,5 jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad van de voormalige gemeente Ouderkerk en de gemeente Krimpenerwaard.

“Van der Ham staat bekend als een scherp debater, die met oog voor bestuurlijke (on)mogelijkheden, jarenlang een dragende kracht voor de lokale democratie is geweest”, aldus Cazemier. “Hij was ‘de mond’ van de burgers in de raadsvergaderingen. Vaak op zoek naar overeenkomsten bij andere fracties, maar als het nodig was de tegenstellingen scherp krijgen en maken.”

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was de uitreiking in de raadzaal van het gemeentekantoor in Lekkerkerk alleen digitaal te volgen. Van der Ham kreeg de versierselen opgespeld door zijn dochters. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Willem van der Ham wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Jan Verburg. Maarten Noordergraaf vult zijn plaats als raadslid voor de SGP in.

Dit bericht is 980 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief