Archieven

Dit bericht is 894 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat wederom asielzoekers opvangen op een hotelschip in de Sliksloothaven. Dat laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten. Op het schip is er plaats voor 150 vluchtelingen. Het gaat om een tijdelijke opvang van drie maanden. 

“Zoals u dagelijks leest en hoort in de media is er een groot tekort aan huisvesting voor statushouders (asielzoekers met een vergunning voor verblijf). De AZC ’s zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen”, laat de gemeente weten.

Steeds meer gemeenten bieden op dit moment hulp om het grote tekort aan opvangplekken te overbruggen. De Veiligheidsregio Regio Rijnmond (VRR) heeft ook de gemeente Krimpen aan den IJssel gevraagd om een steentje bij te dragen.

Inloopbijeenkomst omwonende
Op het schip zullen vooral gezinnen met jonge kinderen en zwangere vrouwen worden opgevangen. “Het hotelschip vertrekt voor 15 december aanstaande, zodat de binnenschippers hier gewoon met hun schip tijdens de feestdagen kunnen liggen”, benadrukt de gemeente.

Omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op zaterdag 3 september in het raadhuis aan het Raadhuisplein. Zij zijn welkom voor een voor hen gunstig moment tussen 14.00 en 16.00 uur. Vanaf dinsdag 6 september is de informatie over de noodopvang te vinden op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang.

Dit bericht is 894 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief