Archieven

Dit bericht is 752 keer gelezen

quiz2KRIMPEN A/D LEK – In de aanloop naar het komend carnaval hield Crossover Events vrijdagavond ‘De knettergekke Crossover Quiz’ in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Twee teams, bestaande uit vier dames en vier heren, bestreden elkaar onder leiding van quizmaster en feest-dj John. De twee teams, de mannen in het rood en de vrouwen in het blauw, waren geselecteerd uit kandidaten die zich via Facebook hadden aangemeld. Niet minder dan 250 toeschouwers, voornamelijk jongeren, moedigden de deelnemers enthousiast aan en konden het soms niet nalaten de antwoorden op de gestelde vragen alvast uit te roepen voor de teams daartoe de gelegenheid kregen. De sfeer was prima en de avond voor alle aanwezigen een te gek feest. Temeer daar onder de aanwezigen een verloting werd gehouden met bijzondere prijzen.

Crossover Events is een idee van drie jonge Krimpenaren die vonden dat er in hun dorp wel eens iets mocht gebeuren voor hun leeftijdsgenoten. Eerder al organiseerden zij Oud en Nieuw feesten op een partyboot, carnavalsavonden in het Koetshuis in Krimpen aan de Lek en het Krimpense 90’s festijn.

Hobby
Eric Lankhaar, Ian den Besten en Roland Geelen doen dat zonder winstoogmerk, maar gewoon omdat ze het hartstikke leuk vinden. Het feit dat ze alle drie werkzaam zijn in een branche waarin feesten en partijen aan de orde van de dag zijn maakt het wel gemakkelijker. Eric heeft een bedrijf in licht en geluid, Ian doet iets in marketing en pr en Ronald is grafisch vormgever. “Maar de organisatie van een evenement als dit is puur onze hobby”, vertellen ze. Wat niet wegneemt dat de uitvoering van zo’n avond er zeer professioneel uitziet. Van de decorstukken en de animaties op grote beeldschermen tot en met het verloop van het programma; het oogt als een heuse televisiequiz.

quiz3

Inmiddels hebben ze zo’n vijftien vrijwilligers om zich heen verzameld die helpen om hun feestjes vlekkeloos te laten verlopen. En door hun enthousiasme slagen zij er steeds in de kosten laag te houden. “Dit keer heeft het Cultuurhuis een steentje bijgedragen door de zaal ter beschikking te stellen bijvoorbeeld.”

G-carnaval
Mede daardoor kan Crossover Events met de opbrengst van deze avond op vrijdag 8 februari en een G-carnaval organiseren voor mensen met een beperking. DDD-entertainment (beter bekend als Dj Dirk), de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en het Koetshuis werken er aan mee. Eric, Ian en Roland verwachten die avond ongeveer 150 mensen die er met elkaar een knotsgek feest van gaan maken. De Stichting Dagbesteding zorgt voor het vervoer naar en van Het Koetshuis, DJ Dirk verzorgt de muziek en het Koetshuis verzorgt de consumpties. Toegang vrij en drie drankjes gratis! Aanmelden kan nog via gcarnavalkrimpen@gmail.com.

Daags erna, op zaterdag 9 februari, staat het groot Krimpens carnaval op het programma. Wederom in het Koetshuis en wederom met medewerking van Dj Dirk en andere artiesten. “We hebben voor die avond inmiddels 350 kaarten verkocht en daarmee is de avond nu al uitverkocht”, glunderen de organisatoren. De voorgaande edities waren een succes en dat smaakte naar meer. “We gaan er alles aan doen om ook van deze avond weer een doldwaas feest te maken”, beloven ze. Gezien het enthousiasme en de professionaliteit waarmee deze mannen hun plannen realiseren gaat dat vast wel weer lukken.

quiz1

Dit bericht is 752 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief