Archieven

Dit bericht is 1444 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpen Presents stopt na 7 september met de organisatie van het Krimpen Festival en muziekfestivals in Krimpen aan den IJssel. Dat kondigt de stichting aan via Facebook.

Volgens voorzitter Rutger van den Bosch heeft het bestuur ‘met pijn in het hart’ dit besluit moeten nemen. “Wij hebben in de afgelopen jaren niet het gevoel gehad dat het huidige college van Krimpen aan den IJssel het festival op waarde heeft geschat. Verkeerde beeldvorming, eindeloze discussies, nauwelijks tot geen waardering voor alle vrijwilligers die zo’n evenement mogelijk maken en onbegrijpelijke keuzes van dit college liggen ten grondslag aan dit besluit.”

Van Bosch haalt als voorbeeld aan dat het college 25000,- euro wil vrijmaken voor een ambtenarenloop. “Een aantal weken eerder lees je de organisatie van het Krimpen Festival de les dat het programma van het Krimpen Festival te duur is. Zo kan ik nog wel wat oude en nieuwe initiatieven opnoemen die op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen”, aldus Van den Bosch.

De gemeente weigert het Krimpen Festival structureel te ondersteunen. Volgens het bestuur geef je daarmee een verkeerd signaal af. Gezien de magere financiële jaren die er aankomen en de inhoud van de nieuwe concept-cultuurnota ziet Krimpen Presents de organisatie van toekomstige evenementen somber in.

Van den Bosch: “Uiteindelijk gaat het bij evenementen en cultuur om één simpele vraag: wat heb je er voor over?”

Krimpen Presents werd tien jaar geleden opgericht. Ze heeft de afgelopen negen jaar podia geboden aan beginnende en gearriveerde bands uit Krimpen, heeft ze oranje- en bevrijdingsfestivals georganiseerd en is ze de initiatiefnemer van de Cultuurwerkplaats Krimpen, die de theater-, muziek- en filmprogrammering in De Tuyter verzorgt.

Dit bericht is 1444 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief