Archieven

Dit bericht is 2236 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar voor het neerschieten van een 25-jarige man uit Rotterdam. Dit gebeurde op 3 juli vorig jaar. Het slachtoffer overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Krimpenaar schoot op klaarlichte dag het slachtoffer door het hoofd op de Westkousdijk in de Rotterdamse wijk Delfshaven.

De rechtbank veroordeelt de 23-jarige man voor doodslag en niet voor moord, “omdat niet uitgesloten kan worden dat de verdachte in een opwelling handelde na een kortstondige woordenwisseling met het slachtoffer.” Wel acht de rechtbank bewezen dat de verdachte uit was op de confrontatie en daarbij rekening hield met de mogelijkheid op een gewelddadige afloop.

Hoewel de Krimpenaar twee dagen eerder zelf was beschoten en dat het slachtoffer daarbij mogelijk betrokken was, zorgen niet voor een lagere straf.

Naast de opgelegde gevangenisstraf moet de Krimpenaar een forse schadevergoeding betalen van 73.285,94 euro aan de nabestaanden.

Dit bericht is 2236 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Krimpenaar (23) 13 jaar de cel in voor dodelijke schietpartij

  • Deze 13 jaar vindt ik voor zo’n delict een vrij lichte straf. Door het lichte straffen zal de criminaliteit niet minder worden. Doordat de overheid zwak blijft op treden en advocaten zulk tuig blijft verdedigen zal het niet verbeteren. Vroeger had men respect voor politie. Nu als zij optreden worden ze veroordeeld dat het te hardhandig is gegaan. ZIJN ER WEER GROEPERINGEN die het veroordelen. En maar klagen dat de maatschappij verslechterd. Wordt eens wakker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief