Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1204 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een 56-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is maandag aangehouden voor bedreiging en opruiing tegen RIVM-baas Jaap van Dissel en minister Hugo de Jonge. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De Krimpenaar is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank. Die heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd.

De Krimpenaar zou op een website een video hebben geplaatst waarin hij zegt: “De enige bek die dicht gaat, is die van hem. En meneer Van Dissel. Want … die gaat wel heel lang dicht […] Als hij zou weten wat wij weten. Holy moly, man. Ik zou niet lekker meer slapen.”

In een andere video op dezelfde website zegt hij over minister Hugo de Jonge: “Deze gast mag helemaal niet vrij rondlopen. De eerste keer dat je hem ziet in Den Haag of waar dan ook, pak hem. Douw hem in je auto, douw hem in je kofferbak. Afvoeren. Einde discussie. Einde democratische wegen.” Daarbij maakt hij een snijbeweging langs zijn keel. In een derde video maakt de verdachte zich volgens het OM schuldig aan smaad en laster tegen een huisarts uit Bodegraven.

Ook een 73-jarige man uit Dordrecht is deze week aangehouden. Hij heeft volgens het OM een filmmontage gemaakt en verspreid waarin onder meer te zien is dat Jaap van Dissel, Hugo de Jonge en minister-president Mark Rutte worden opgehangen. Aan het einde verschijnt de tekst: “Eindelijk hun verdiende straf! Van harte gefeliciteerd, Joost en familie! Dit toekomstige cadeau is voor jouw!” Ook het voorarrest van de Dordtenaar is met twee weken verlengd. Hij moet eind deze maand voor de politierechter verschijnen.

Voor de man uit Krimpen aan den IJssel is er nog geen zittingsdatum.

Dit bericht is 1204 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief