Archieven

Dit bericht is 2010 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Voorzitter Kees Oskam, bestuurders Kirsten Jaarsma en Jan Vente van Groenalliantie Midden-Holland heropenden woensdagochtend samen met Rene Klein van de provincie Zuid-Holland de Krimpenerhout en het Loetbos. Beide recreatiegebieden hebben een opknapbeurt ondergaan, waarbij verschillende nieuwe voorzieningen zijn gecreëerd.

In en rond de surfplas in de Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek is het strand verbreed, de waterkwaliteit verbeterd en een amfibieenpool aangelegd. Ten oosten van de zwemplas is een groot speeleiland gecreëerd voor kinderen. Binnenkort is een nieuw ontmoetingsgebouw en de vernieuwde entree in de Krimpenerhout ook klaar.

In het Loetbos bij Lekkerkerk is een overdekte picknickplek met de naam Hoedje van het Loetje gebouwd, staat er een nieuw toiletgebouw, zijn de fruitbomentuin uitgebreid, zijn er diverse speelmogelijkheden voor kinderen bijgekomen en is een grote, iconische mol te anschouwen.

De werkzaamheden in de Krimpenerhout zijn nog niet volledig afgerond, zo wordt er nog gewerkt aan een ontmoetingsplein met verschillende bankjes en het vernieuwen van de hoofdentree. In het Loetbos zijn er binnenkort ook diverse nieuwe wandelroutes te ontdekken.

Verbeteren waterkwaliteit
Om de waterkwaliteit in de surfplas te verbeteren is in samenwerking met Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard verschillende maatregelen genomen. De bodem van de surfplas is afgezand, een deel van de brasems is afgevangen, er is een natuurvriendelijke oever aangelegd en er komt weinig tot geen water van buitenaf meer in de plas. Dit moet er met elkaar voor zorgen dat er minder voedingsstoffen in de plas zijn, waardoor algen minder snel zullen groeien en geen overlast meer veroorzaken. En met succes, deze zomer is geen blauwalg geconstateerd.

Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de opknapbeurt. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het hoogheemraadschap heeft met haar deskundigheid en financiële middelen bijgedragen aan het verbeteren van de surfplas. Agnes van Zoelen, Hoogheemraad bij Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard en Nick de Snoo, provinciehoofd Zuid-Holland bij Staatsbosbeheer spraken tijdens de opening hun bewondering uit voor de snelheid, samenwerking en uiteindelijke resultaat van het project.

Dit bericht is 2010 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief