Archieven

Dit bericht is 1316 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard verrichtte vrijdagmiddag de officiële openingshandeling van een vijftal zogenoemde ‘Rustpunten’ in de Krimpenerwaard. Dit deed hij door bij een van de Rustpunten – de Beijersche schuur bij Stolwijk – het bordje met de tekst ‘open’ te plaatsen.

Een Rustpunt is een plek op een particulier erf waar wandelaars en fietsers even kunnen pauzeren. Er is een zitplek en een voorziening waarmee ze zelf koffie of thee kunnen maken of limonade inschenken.

Een Rustpunt is ook een gastvrij mini-informatiepunt, met brochures die doorverwijzen naar horeca en bijvoorbeeld cultuurhistorisch erfgoed. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Elize Rehorst, bestuurslid van de Stichting Promotie Krimpenerwaard, gaf bij de opening aan aan “dat er weer een stukje gastvrijheid is toegevoegd aan onze mooie Krimpenerwaard” en wenste de ‘Rustpunthouders’ in Lekkerkerk, Stolwijk, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel “veel plezier en leuke gesprekken met hun toekomstige gasten toe.”

Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het Rustpunt-bord en zijn alleen geopend als het bord ‘open’ aanwezig is. Er zijn in Nederland al bijna 650 Rustpunten actief, onder andere Drenthe, Friesland, Groningen, Overijssel, West-Friesland, het Groene Hart van Utrecht, de Veluwe en de Achterhoek en nu dus ook In de Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1316 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief