Archieven

Dit bericht is 1078 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De initiatiefnemers van de K’WRD Box hebben het concept afgelopen vrijdag overgedragen aan Corine de Haij van Streekwinkel Krimpenerwaard. Alle betrokken ondernemers zijn opgetogen dat de lokale boodschappenbox met streekproducten een nieuwe impuls krijgt.

Hannie van Hees van Stadsbrouwerij Argentum geeft aan dat de vier initiatiefnemers van de K’WRD Box zich het afgelopen anderhalf jaar sterk hebben gemaakt voor producten van kleinschalige voedselmakers uit de Krimpenerwaard. “Veel consumenten hebben het initiatief omarmd en hebben lokale producenten door een lastige periode geholpen. Daar zijn we enorm dankbaar voor”.

“De doelstelling van de streekwinkel is echter identiek aan die van ons: ook zij zetten zich in voor alle prachtige producten van om de hoek. En dan moet je elkaar niet in de weg gaan zitten”, vult Teus Hoogerwaard van de gelijknamige kaasboerderij aan. “Wij zijn producenten, de Streekwinkel een logisch en flexibel verkoopkanaal.”

De naam K’WRD ox blijft hetzelfde, maar verandert er nog iets aan het het concept? “Ja, er gaat wel het een en ander veranderen”, zegt Franca Burger van Imkerij de Nesse. “Een deel van onze klanten gaf de laatste tijd aan dat ze meer interesse zouden hebben in een zelf samen te stellen boodschappenbox dan in een box met vaste inhoud. De recente lancering van de streekwinkel, met een breed assortiment aan lokale en regionale producten én een legertje vrijwilligers die de logistiek verzorgt was voor ons dan ook een logisch moment om in gesprek te gaan met Corine.”

“Dat zijn inderdaad signalen waarmee we rekening willen gaan houden”, vertelt Corine. “Maar alles op z’n tijd. De eerste boxen hebben nog een vaste samenstelling en zijn vanaf nu te bestellen via onze website. Bestel je de box voor maandagavond dan is de hij vrijdags gereed.”

‘Het was een bijzondere periode waarin we met vier ondernemers de handen ineengeslagen hebben”, concludeert Simone van Risp van het Wildhuys. “We dragen de Streekwinkel een warm hart toe en vinden het fijn dat K’WRD Box onder hun vlag verder zal gaan.”

Het samenstellen van kerstpakketten met streekproducten voor bedrijven en organisaties is overigens een activiteit die deze vier ondernemers dit jaar nog wel blijven verzorgen.

Dit bericht is 1078 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief