Archieven

Dit bericht is 1399 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Aanstaande zaterdag 3 september word in Linschoten het Nederlands Kampioenschap Polsstokverspringen gehouden. Aan dit NK doen meer springers uit de Krimpenerwaard dan ooit mee. Karsten Klarenbeek, Wessel Schenk, Mark van de Horst, Suzanne Mulder, Kimberley Slootjes, Lucas van Eijk, Thomas van Midden, Chris Anker en Wouter van Midden gaan de strijd aan met elkaar, de andere Hollanders en de Friezen.

In aanloop naar het NK waren we donderdagavond 1 september te gast bij Polsstokvereniging Linschoten waar zaterdag het kampioenschap plaatsvind en de springers hun laatste training afwerkten.

Wessel Schenk
Wessel is 16 jaar, woont in Schoonhoven en is al fanatiek aan het springen sinds zijn 9e. Vanaf het moment dat hij zijn zwemdiploma had werd hij lid van de Polsstokvereniging in Vlist. “Als jong kind klom ik altijd in lantaarnpalen enzo, mijn ouders kwamen toen de Polsstokvereniging tegen en hebben me daarvoor ingeschreven. Vanaf het begin ging het goed en dan blijft het ook leuk.” Het is de eerste keer dat Schenk meedoet aan een Nederlands Kampioenschap en volgens de kenners is hij ook direct favoriet in de categorie Jongens. Met een persoonlijk record van 19.00 meter staat hij eerste in het klassement. “Het moet op een NK ook maar net je dag zijn maar ik hoop een goede sprong te doen en zeker op het podium te eindigen.” In de categorie Jongens doen er vijf deelnemers uit “Holland” mee en drie uit Friesland. Onder Holland vallen de verenigingen in Linschoten, Zegveld, Jaarsveld, Stichtse Vecht, Polsbroekerdam en Vlist.

Suzanne Mulder
Suzanne Mulder uit Vlist is met haar 17 jaar een nieuwkomer in de Dames categorie van het Polsstokverspringen. Al sinds haar 8e is ze lid van de vereniging. “Mijn broer en zussen waren al lid en zo ben ik er in gerold”. Voorgaande jaren deed Suzanne mee met de Meisjes en wist daar twee keer de tweede plek te behalen. “Bij de dames is de concurrentie groter en is het dus afwachten hoe het verloopt. Mijn persoonlijk record is 15.69 meter, bij de dames wordt er rond de 16 tot 17 meter gesprongen en er zijn twee erg sterke Friese vrouwen die waarschijnlijk plek 1 en 2 gaan halen. Mijn doel is een hoge 14 meter, of misschien wel in de 15 meter.” In de dames categorie doen en 4 dames uit “Holland” en 4 uit Friesland mee. “De afgelopen jaren is de sport in “Holland” ook veel meer gaan leven en is het niet meer alleen een Friese sport. Het niveau ligt over het algemeen ook een beetje op hetzelfde niveau. ”

Wouter van Midden
Wouter is een laatbloeier wat Polsstokverspringen betreft. Pas sinds zijn 19e is hij besmet met het Polsstok virus wat met name komt door zijn broer Thomas die ook springt bij de Polsstokvereniging in Vlist en meedoet aan het NK. “In 2017 mocht ik voor het eerst meedoen aan het Nederlands Kampioenschap en toen werd ik direct 3e. Sindsdien heb ik ieder jaar meegedaan met als topjaar 2021 toen ik Nederlands Kampioen ben geworden.” In het klassement stond Wouter vorig jaar 5e en het was dus een verrassing dat hij op het moment suprême zo’n goede sprong neerzette dat hij het kampioenschap behaalde. Of hij de titel dit jaar weet te prolongeren is de vraag want volgens van Midden loopt het dit seizoen nog niet zo lekker. Hij is maar op het randje gekwalificeerd. “Maar je weet het nooit, je hebt maar 1 goede sprong nodig”.
Vorig jaar op het NK sprong Wouter zijn persoonlijk record: 21.42 meter, het Nederlands record van 22.21 meter is nog ver weg en is in handen van Jaco de Groot.

Hoe de springers uit de Krimpenerwaard presteren op het Nederlands Kampioenschap is volgende week op TV te zien bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1399 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief