Archieven

Dit bericht is 1110 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard Intercultureel houdt maandag 7 maart een verkiezingsdebat voor mensen met een migratie achtergrond. Dit vindt plaats in de aula van het Willem de Zwijger college in Schoonhoven. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur.

“Om een juiste keuze te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen is het wel noodzakelijk dat je kennis hebt van de standpunten van diverse partijen. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, geeft Helma Graveland van Krimpenerwaard Intercultureel aan. “Daarom is er op de KIC ontmoetingsgroepen uitleg gegeven hoe een democratie werkt en wat er de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat gebeuren. Samen bepalen we de toekomst van de Krimpenerwaard. Maar alle verkiezingsprogramma’s doorlezen is niet echt aantrekkelijk en voor sommigen zelfs onmogelijk. We hebben daarom met elkaar de stemwijzer ingevuld en we organiseerden een schaduwverkiezing. Hieruit volgden een aantal interessante stellingen en vragen die we graag met vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen willen bespreken. Dat gaat gebeuren in het verkiezingsdebat op 7 maart.”

De praktijk wijst uit dat nu nog een laag percentage van mensen met een migratieachtergrond gaat stemmen omdat de kennis van de politiek te gering is om een verantwoorde keuze te maken.

Graveland: “Maar na het invullen van de stemwijzer is dit probleem opgelost. De uitkomst van de schaduwverkiezing zal op deze avond gepresenteerd worden. Aan de hand van drie stellingen mogen de politieke partijen hun standpunten verdedigen en vragen uit het publiek beantwoorden.”

Internationale vrouwendag
Ook is er aandacht voor de positie van de vrouw, want op 8 maart is het Internationale vrouwendag. Het thema dit jaar is Solidariteit, de kracht van verandering. “Al jaren strijden vrouwen voor gelijke rechten. Maar ook met de emancipatie van de man gaat het niet zo goed de laatste tijd en daarom is het thema Solidariteit. Daarom zijn er mannen nodig die ook streven naar gelijkwaardigheid”, aldus Graveland. “Intercultureel betekent ook dat we die avond proeven van lekkere internationale hapjes en met een drankje afsluiten nadat we genoten hebben van een wervelende djembé sessie.”

Dit bericht is 1110 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief