Archieven

Dit bericht is 522 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) organiseert met ingang van zaterdag 22 oktober regelmatige informatiebijeenkomsten voor Oekraïense vluchtelingen. Deze vinden afwisselend plaats in Schoonhoven, Stolwijk, Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek.

Doel van de bijeenkomsten is om zoveel mogelijk informatie te verstrekken aan de vluchtelingen over allerlei onderwerpen waarmee zij te maken krijgen in Nederland en om hen wegwijs te maken in het Nederlandse systeem van regels, procedures en gewoontes.

Een kleine greep uit de thema’s die behandeld zullen worden is bijvoorbeeld gezondheidszorg, zorgverzekeringen, het openbaar vervoer, aanvragen DigiD, onderwijs en werken in Nederland. Het is de bedoeling dat het 2-richtingsverkeer wordt. Er zal dan ook voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en ook kunnen de mensen zelf nog thema’s, die zij een volgende keer graag behandeld zouden zien, inbrengen.

Data en locaties
Zowel de mensen die gehuisvest zijn in de Gemeentelijke Opvanglocaties als degenen die bij particulieren thuis worden opgevangen, worden van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten te bezoeken.

Dit is tevens een oproep van KIC aan vrijwilligers die willen ondersteunen tijdens de bijeenkomsten, om zich hiervoor aan te melden bij m.vanleijden@kicnetwerk.nl

Op iedere bijeenkomst zal er een tolk aanwezig zijn.

Startdata en locaties:

Zaterdag            22 oktober         10:00 – 12:00    Kerk aan de Lek, Dorpsstraat 1, Krimpen a/d Lek

Dinsdag              25 oktober         19:30 – 21:30    Rehoboth, Achter de Kerk 7, Stolwijk

Donderdag        27 oktober        10:00 – 12:00    De Ark, Groene Singel 10, Schoonhoven

Maandag           31 oktober        10:00 – 12:00    Ichtuskerk, Kerkweg 34, Lekkerkerk

Waarna om de twee weken vervolgbijeenkomsten in de genoemde woonplaatsen

Dit bericht is 522 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief