Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 901 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard wil de verschillende initiatieven die inwoners ontplooien om Oekraïense vluchtelingen te helpen, bundelen op de gemeentelijke website.

De gemeente zegt dagelijks berichten van inwoners te krijgen die hulp aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen. “Er zijn ook veel hartverwarmende initiatieven opgezet in de kernen van de Krimpenerwaard”, geeft een gemeentewoordvoerder aan. “Om de vraag naar en het aanbod van hulp te bundelen, vragen wij inwoners om initiatieven bij ons te melden. Wij verzamelen ze op www.krimpenerwaard.nl/oekraine. Daarnaast kunnen inwoners zich nu aanmelden als vrijwilliger bij de noodopvang in sporthal De Meent in Schoonhoven.”

De opvang in De Meent is tijdelijk, maximaal voor een periode van zes maanden. Daarna moeten vluchtelingen doorstromen naar een langdurige opvang. De gemeente onderzoekt momenteel geschikte locaties daarvoor.

Wie wil helpen bij de noodopvang kan dat op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld bij het uitgeven van maaltijden, praktische zaken, of rijden tussen locaties (bijvoorbeeld naar de tandarts of dagopvang).

De gemeente verlangt van vrijwilligers een beschikbaarheid van acht uur per dag. Er wordt gewerkt in twee ploegen (8.00 uur tot 16.00 uur en 15.00 uur tot 23.00 uur). Wie minder uren ter beschikking heeft, maar toch zijn/haar steentje wil bijdragen, kan dit kenbaar maken via het digitale aanmeldformulier op www.krimpenerwaard.nl/oekraine. Inwoners die vragen hebben over het vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met de gemeente via 14 082 of oekraine@krimpenerwaard.nl.

Particulier initiatief aanmelden
Er worden op dit moment in de verschillend kernen van de gemeente allerlei particuliere initiatieven opgezet om de Oekraïense vluchtelingen te helpen: inzameling van kleding, middelen of geld. “Inwoners zijn aan alle kanten bereid hun steentje bij te dragen”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Er wordt met regelmaat geïnformeerd naar initiatieven waar men op kan aansluiten. Als gemeente plaatsen we daarom graag een overzicht van de initiatieven in de Krimpenerwaard op www.krimpenerwaard.nl/initiatieven-oekraine. Zo kunnen inwoners die hun hulp willen aanbieden, in één overzicht zien waar dat in onze gemeente mogelijk is en verbinden we vraag en aanbod. De gemeente faciliteert dit overzicht, maar is niet verantwoordelijk voor de initiatieven.”

Dit bericht is 901 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Krimpenerwaard komt met overzicht Oekraïne-initiatieven in gemeente

  • Fantastisch al deze initiatieven.
    Vraag…. het zou erg goed voor deze vluchtelingen zijn wanneer er een gelegenheid zou zijn om elkaar te ontmoeten. Bijvoorbeeld eens per week in een gemeenschapshuis.

    Dit is tevens een wens van een familie die momenteel bij ons thuis te gast is.

    Jan gronheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief