Archieven

Dit bericht is 3029 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Een gemeentewapen heeft Krimpenerwaard al. Een officiële gemeentevlag ontbreekt echter nog. Dat moet veranderen vindt het gemeentebestuur. En aan inwoners wordt gevraagd met een ontwerp te komen.

Inwoners kunnen hun ideeën voor een Krimpenerwaardse vlag – digitaal of op papier – voor 15 oktober mailen naar communicatie@krimpenerwaard.nl of sturen naar Postbus 51, 2820 AB in Stolwijk onder vermelding van Ontwerp Gemeentevlag. Vermeld duidelijk naam, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest drie ontwerpen uit. Deze drie ontwerpen worden vervolgens op de gemeentelijke website geplaatste. Vervolgens kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De vlag met de meeste stemmen wordt, na goedkeuring door de gemeenteraad en de Hoge Raad van Adel, de officiële gemeentevlag.

Een officiële gemeentevlag moet aan een aantal eisen voldoen om opgenomen te worden in het vlaggenregister van de Hoge Raad van Adel. Deze raad heeft ook het gemeentewapen van Krimpenerwaard ontworpen en vastgesteld.

De gemeentevlag moet zoveel mogelijk ontworpen worden aan de hand van de kleuren en emblemen van het gemeentewapen. Een vlag moet verder zo eenvoudig mogelijk zijn. Kleuren en symbolen moeten in een oogopslag duidelijk maken waar de vlag voor staat. Heraldische wapens en woorden zijn taboe.

De gebruikte symbolen in het gemeentewapen, dat in 2015 is ontworpen na de herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Vlist en Schoonhoven, zijn de leeuw (uit wapen van Schoonhoven), het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de eerder genoemde drie wassenaars van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk).

Dit bericht is 3029 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief