Archieven

Dit bericht is 2821 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het politieteam Krimpenerwaard zal een nieuw onderkomen krijgen. Het huidige bureau aan het Hof ter Bergen in Bergambacht voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Gemeente en politie hebben als locatie voor de nieuw te bouwen huisvesting hun oog laten vallen op de Veerweg, eveneens in Bergambacht.

In de afgelopen periode zijn meerdere opties onderzocht, waaronder het verbouwen van het huidige onderkomen. De bouw van een nieuw pand kwam daarbij als beste oplossing uit bus. Gemeente en politie gaan dit nu verder concreet maken.

Burgemeester Roel Cazemier ziet het met vertrouwen tegemoet: “Ik hoop dat er over een aantal jaar een mooi, nieuw politiebureau staat.”

Ook Gert-Jan van den Burg, teamchef van de politie, is verheugd. “Het is fantastisch dat de politie een nieuw modern bureau krijgt. Met het nieuwe pand kunnen we de toekomst tegemoet zien. Het is ook goed nieuws voor de inwoners van Krimpenerwaard. We blijven met ons eigen politieteam en -bureau in de gemeente. Het aantal personeelsleden blijft nog gelijk, maar er komen minder tafels en stoelen. Uiteindelijk moet de politie toch vooral buiten zijn.”

Als alles volgens planning verloopt, opent het pand in 2023 haar deuren.

Dit bericht is 2821 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Krimpenerwaard moet nieuw politiebureau krijgen

  • Het zou misschien beter zijn om wat centraler in de Krimpenerwaard te gaan bouwen, dit geldt ook voor het nieuwe gemeentehuis. Alles wordt maar aan de Lekdijk geplaatst, de Waard koopt tot aan de Hollandsche IJssel hoor.

  • In Lekkerkerk is in het verleden een politiebureau gebouwd, aan de Koninginneweg. Groot en
    zodanig ingericht dat het moeiteloos kon worden uitgebreidt. Verkocht,
    In Schoonhoven is een nog groter politiebureau gebouwd moest zonodig tot meerdere eer en glorie van de ,mislukte, reorganisatie van de politie. Verkocht.
    Kan men hier spreken van Geld weggooien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief