Archieven

Dit bericht is 1622 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Negen provincies en 35 gemeenten hebben maandag met minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord getekend. Wethouder Bening heeft het akkoord namens de gemeente Krimpenerwaard ondertekend.

Doel van het akkoord is om in 2030 50% gezondheidswinst door schonere lucht (vergeleken met 2016) te boeken. “De luchtkwaliteit is in Nederland sinds de jaren negentig enorm verbeterd. Toch overlijden elk jaar nog mensen door ongezonde lucht. Er is dus nog veel gezondheidswinst te boeken”, aldus de ondertekenaars van het akkoord.

Het Schone Lucht Akkoord wil bereiken dat er steeds minder fijnstof en stikstofdioxiden vrijkomen. Deze uitstoot komt door wegverkeer, mobiele werktuigen, landbouw, scheepvaart, industrie en huishoudens. Rijk, gemeenten en provincies die meedoen verplichten zich jaarlijks de voortgang te laten zien. Het Schone Lucht Akkoord werd voor de zomer aangekondigd en bouwt verder op bestaand beleid, zoals het klimaatakkoord en de stikstofaanpak. Alle partijen gaan de komende tijd een uitvoeringsplan opstellen over hun bijdrage aan dit akkoord.

Dit bericht is 1622 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief