Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2028 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het oude raadhuis van Lekkerkerk en een kantoorgebouw aan de Dorpsstraat 59a in Krimpen aan de Lek zijn aangewezen als locaties voor de langdurige opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Dat laat de gemeente Krimpenerwaard weten.

In het pand in Krimpen aan de Lek kunnen vijftig vluchtelingen terecht. In het voormalig raadhuis (foto, deel van Amicitia) in Lekkerkerk is plaats voor 25 vluchtelingen. Beide locaties kunnen binnen enkele weken gereed zijn voor opvang, zegt de gemeente. “Ze zijn gekozen vanwege de bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook speelt mee dat deze locaties in zeer korte tijd gereed gemaakt kunnen worden voor opvang.”

Eerder werd al bekend dat sporthal De Meent in Schoonhoven tijdelijk dienst gaat doen als noodopvang, bedoeld voor kortere tijd. Daarom is gezocht naar locaties voor langdurige opvang.

Burgemeester Pieter Paans: “We staan als samenleving voor een grote opgave. We voelen ons verantwoordelijk om vluchtelingen uit Oekraïne een passende, langdurige opvangplek aan te bieden. Ik ben dan ook erg blij dat het ons is gelukt om in onze gemeente twee locaties voor langdurige opvang te creëren.”

Dit bericht is 2028 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief