Archieven

Dit bericht is 880 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Om inwoners met geldzorgen nog beter te kunnen helpen, is de gemeente Krimpenerwaard gaan samenwerken met de Nederlandse Schuldhulproute. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl.

Voor veel mensen is niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen nu gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgen ze inzicht in hun financiële situatie. Aan het einde van de test krijgen ze een persoonlijk advies. Ook zien ze welke hulp er in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk is zoals plaatselijke vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Wie liever telefonisch contact heeft, kan gebruik maken van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst, als men dit wil, door naar passende hulp in de buurt.

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Deze problemen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Wethouder Jan Vente benadrukt dat op tijd hulp zoeken belangrijk is: “Niet meer uitgeven dan op de rekening staat, is best een uitdaging. Kunnen alle rekeningen nog betaald worden? Doe de online test op Geldfit.nl en zoek hulp voor de problemen groter worden. In onze gemeente zijn veel organisaties die kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor geldzorgen.”

Geldzorgen bij ondernemers
Ook ondernemers worden hard geraakt door de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Krimpenerwaard kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Vente: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is hulp die gericht is op ondernemers hard nodig. Ondernemers vinden op Geldfitzakelijk.nl ondernemersgerichte tips, tools en hulp.”

Dit bericht is 880 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief