Archieven

Dit bericht is 1711 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Anthony Tom van de ChristenUnie Krimpenerwaard heeft het initiatief genomen om samen met de overige fracties in de gemeenteraad en het college een brandbrief op te stellen aan premier Mark Rutte voor de winkeliers van niet-essentiële winkels in de Krimpenerwaard.

Tom (foto onder): “De huidige lockdown heeft de winkeliers van niet-essentiële winkels hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Er zit een grens aan wat deze ondernemers nog aan kunnen en die hebben we nu wel bereikt. Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen. Het is ook niet de eerste sluiting waarmee onze ondernemers te maken hebben. De stapeling van economische en financiële effecten is voor velen intussen zo hoog opgelopen dat men vreest voor sluiting of faillissement. Het resultaat hiervan is een minder aantrekkelijk winkelaanbod, leegstand in onze stads- en dorpskernen en forse maatschappelijke en emotionele effecten, ook op de langere termijn, voor iedereen.”

Krimpenerwaard stelt in de brief dat het begrip voor de coronamaatregelen zienderogen afneemt. ‘Ondernemers zien met lede ogen dat de lokale online aankopen afnemen, uitstapjes om te winkelen in het buitenland worden gedaan, groothandels voor bijna iedereen open zijn en op warenmarkten niet-essentiële producten wel worden verkocht. Ook de verhouding van veilig winkelen tussen de essentiële en niet-essentiële winkels raakt zoek.’

Voor de korte termijn pleiten de ondertekenaars van de brandbrief voor veilig winkelen in alle winkels, zoals dat eerder is toegestaan. Tom: “Indien nodig via een afsprakensysteem. In deze winkels kan de anderhalve meter afstand en het gebruik van mondkapje prima gehandhaafd worden. Voor de ondernemer is er dan meer ruimte om te ondernemen en voor de klant is het een veilige manier om te kopen. Ondernemers en dienstverleners hebben zich al vaker innovatief getoond om veilig werken in deze tijd mogelijk te maken.”

In de brief wordt Rutte opgeroepen om deze ondernemers een duurzaam perspectief te bieden. ‘Zolang de pandemie zich nog laat gelden, begrijpen wij dat er maatregelen nodig zijn om de schadelijke effecten hiervan te minimaliseren. En dat vereist een nieuw concept waarbij inwoners én middenstanders op een zo veilig mogelijke manier verder kunnen. Overigens is dit ook van belang voor ondernemers in de horeca, de kappers en vergelijkbare dienstverleners, de culturele sector en voor tal van activiteiten in onze kernen.’

Lees hier de brandbrief.

Dit bericht is 1711 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief