Archieven

Dit bericht is 1652 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard wil komend jaar groots uitpakken met de viering van 75 jaar vrijheid. Het college wil er 100.000 euro voor uittrekken en benadrukt dat het geen initiatiefnemer is. De initiatieven om dit te vieren moeten vanuit de samenleving komen en omvatten de elf kernen van de gemeente.

Burgemeester Roel Cazemier benadrukt dat de gemeente geen organisator is, maar dat inwoners, verenigingen, instellingen, enz mee gaan denken over de viering van 75 jaar Vrijheid. Dat geldt voor jong en oud en in alle kernen dient dit aandacht te krijgen. Ook dienen de evenementen buiten de bestaande activiteiten te vallen. Goede initiatieven en daar zijn al ruim twintig aanmeldingen binnen, kunnen op een financiële bijdrage van de gemeente rekenen. Binnenkort is er over 75 jaar vrijheid een website in de lucht waarop de activiteiten omschreven en gepromoot kunnen worden.

“75 jaar vrijheid is meer dan stilstaan bij de bevrijding”, zo stelt burgemeester Cazemier. “De generatie die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Vrijheid is echter veel meer dan 75 jaar bevrijding. Vrijheid is een gegeven om te koesteren en in het jubileumjaar 2020 wordt daar uitgebreid bij stilgestaan.”

De activiteiten zullen plaatsvinden van april tot en met juni en de gemeentelijke coördinator is René Kuzee. Bij hem kunnen de plannen, voor 1 januari, ingediend worden met de daarbij behorende begroting.

RTV Krimpenerwaard zal in de genoemde periode veel aandacht besteden aan de activiteiten die plaats gaan vinden rond 75 jaar vrijheid.

Dit bericht is 1652 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief