Archieven

Dit bericht is 1976 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard is bereid om vluchtelingen uit de Oekraïne op te nemen. Burgmeester Pieter Paans: “We steken graag een helpende hand uit naar mensen die moeten vluchten. Er is een team opgestart om ons als gemeente daarop voor te bereiden.”

Wat zich momenteel in Oekraïne afspeelt is niet te bevatten, aldus Paans. “We maken ons dan ook grote zorgen om Oekraïne en haar inwoners. Als teken van solidariteit en betrokkenheid wappert al de hele week de vlag van Oekraïne aan ons stadhuis in Schoonhoven.”

Naast de opvang van vluchtelingen, zegt Paans graag in gesprek te gaan met Oekraïners die nu al in de gemeente wonen. De uitnodigingen daarvoor zijn inmiddels verstuurd.

Paans “Wat betreft het gascontract wat we als gemeente met het Russische Gazprom hebben, worden alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart gebracht samen met andere gemeenten.”

Paans noemt het ‘hartverwarmend’ om te zien welke initiatieven in de gemeente worden opgezet voor hulp aan Oekraïne. “Schouder aan schouder om onze medemens te helpen. We bidden en hopen dat de oorlog mag stoppen en de vrede mag terugkeren.”

Dit bericht is 1976 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Krimpenerwaard wil vluchtelingen Oekraïne opvangen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief